Hakim Ziyech zwaar bekritiseerd na duel met Man Utd: "Armoedig optreden van hem"

Hakim Ziyech ligt onder vuur in Engeland. De oud-Ajacied begon tegen Manchester United (0-0) in de basis. Echter kon hij weinig potten breken. 

Ziyech verscheen zondag opeens in de basis. Twaalf minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Timo Werner. Het optreden van de Marokkaans-Nederlandse voetballer werd na afloop flink bekritiseerd. Op social media en in de Britse kranten wordt de 27-jarige speler flink onder vuur genomen. 

Jerrel Hasselbaink, trainer van Burton Albion en analist bij Sky Sports, zag Ziyech een gigantische kans missen: "Hij moet daar echt scoren", aldus Hasselbaink. "Hij krijgt de bal op zijn linkervoet, zijn goede been, en heeft het doel voor zich. Dit moet gewoon een doelpunt zijn". 

'Zwak aan de bal'

The Sun geeft het optreden van Ziyech een 4. "Armoedig optreden van hem", zo stelt het tabloid. "Zwak aan de bal, veel te vaak balverlies en geen intensiteit in een wedstrijd die dat wel nodig had. Verrassend genoeg mocht hij tot de 78ste minuut blijven staan". 

Football.London deelt na de wedstrijd tegen Manchester United aan bijna elke Chelsea-speler een voldoende uit. Alleen Ziyech ontving een onvoldoende. "Hij was heel zwak in de eerste helft en gaf de bal veel te vaak weg. Ook na rust was hij stil. Geen goede dag voor de Marokkaan". 

Premier League-topper

Het was pas de tweede keer dat de middenvelder annex aanvaller in de basis stond sinds de aanstelling van Tuchel. Aankomende donderdag brengen The Blues een bezoek aan Anfield, waar de Premier League-topper tegen Liverpool op het programma staat. Het is nog maar de vraag of Ziyech dan zal spelen.