'Overmars sprak met management van Blind; overstap pas bespreekbaar na verliezen basisplaats'

Marc Overmars heeft geprobeerd om Daley Blind naar Royal Antwerp FC te halen. De voormalig directeur voetbalzaken van de Amsterdammers sprak met het management van de Ajacied, maar die lieten weten niet te denken aan een vertrek zolang hij een basisplaats heeft in Amsterdam.

De Belgische club kwam in opspraak nadat zij Overmars, die bij Ajax is weggestuurd wegens grensoverschrijdend gedrag, in de arm namen. Zijn komst werpt echter wel zijn vruchten af, want Royal Antwerp FC haalde al een aantal spelers naar de Bosuil. Jurgen Ekkelenkamp werd eerder deze week ook aangetrokken en om balans te creëren op het middenveld was Blind ook een optie, maar hij bedankte. Volgens een Belgische journalist is een transfer pas bespreekbaar als hij zijn basisplaats bij Ajax verliest.

Het heeft er echter alle schijn van dat de 32-jarige Nederlander gewoon in de plannen voorkomt van Ajax-trainer Alfred Schreuder. Het is vooralsnog onbekend of de Belgen daadwerkelijk weer op de lijn komen als Blind geen vaste basisplaats meer heeft. Wijndal werd gehaald voor de linksbackpositie en Bassey is gehaald als nieuwe centrale verdediger.