Irritatie bij AZ om tv-zenders: Alkmaarders zenden Europa League-duel uit via Facebook

Net als vorige week wordt het duel in de voorronde van de Europa League tussen Celtic en AZ niet uitgezonden op televisie. De Alkmaarders halen op social media hard uit naar de Nederlandse broadcasters en hebben besloten het duel live uit te zenden via Facebook.

Vorige week was het heenduel alleen te zien, tegen betaling, via Celtic TV. ESPN probeerde de rechten binnen te halen, maar Celtic maakte toen een andere keuze. Nu zal het duel opnieuw niet op tv te zien zijn. AZ-directeur Robert Eenhoorn steekt zijn frustraties niet onder stoelen of banken. "Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen begrepen we meteen waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten."

"Vanuit het buitenland is voldoende interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders", sneert Eenhoorn. "Deze ontwikkeling is niet goed voor het Nederlandse voetbal en wat ons betreft een mooie uitdaging voor de toekomstig directeur van de NL League." 

AZ heeft besloten om het duel live uit te zenden via Facebook. De wedstrijd begint om 20:15 uur. De Alkmaarders moeten een 2-0 achterstand weg zien te poetsen.