Hans van Breukelen komt met boek om tegenslagen bij Oranje te verwerken

Nadat Hans van Breukelen in juni 2017 opstapte als technisch directeur van de KNVB zagen we hem niet meer terug in de voetballerij. De voormalig keeper van het Nederlands elftal reageert voor het eerst op zijn vertrek. Sterker nog: Van Breukelen kondigt direct aan dat hij een boek gaat uitbrengen, dat in het teken staat van omgaan met tegenslagen.

Het boek dat luistert naar de naam 'Maak je comeback' gaat over zijn afscheid bij de Nederlandse voetbalbond. De boekpresentatie staat op 19 november gepland. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt Van Breukelen waarom hij met een boek komt.

"Toen ik opstapte als technisch directeur bij de KNVB ben ik op de vlucht geslagen. Het voelde als een afgang, ik was kwaad en teleurgesteld en wilde maar één ding. Ik wilde het achter me laten, maar ik wist niet hoe."

Zou het ook hierover gaan in zijn boek?

Toen Van Breukelen in contact kwam met 'businesscoach' Benno Diederiks is het idee van een boek gaan spelen: "Hij vertelde me over zijn methode om mensen na een tegenslag weer in hun kracht te zetten. Zo is het gekomen dat we samenwerken en dat ik mijn persoonlijke verhaal in het boek vertel. De kracht van een comeback is de zoektocht naar wat je wil en kan. Wat er ook gebeurt, je kunt zelf je gedachten sturen en zo je gevoel bepalen. Dat heeft mij in het verleden enorm geholpen en ik merk dat het ook anderen helpt."