Dit staat er komende zomer bij PSV te gebeuren

Er staat voor PSV een drukke zomer voor de deur. Naast de trainerswissel lijken de Eindhovenaren zich ook op diverse plekken te willen gaan versterken. Met name de positie onder de lat staat al langere tijd onder druk. Daarnaast komt er ook nog een nieuwe algemeen directeur. Dit staat er komende zomer bij PSV allemaal te gebeuren.

Trainerswissel Van Nistelrooy/Schmidt

Komende zomer vertrekt Roger Schmidt na twee jaar uit Eindhoven. De Duitser laat PSV achter zich en wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooy. De huidige trainer van Jong PSV krijgt Fred Rutten als zijn rechterhand. Van Nistelrooy heeft een contract tot medio 2025 getekend. Bij PSV hebben ze alle hoop in een goede samenwerking met de oud-spits. Zo gaf directeur Voetbalzaken John de Jong aan dat ze binnen PSV een 'groot geloof' hebben in de weg die deze zomer wordt ingeslagen.

Aflopende contracten PSV

Binnen PSV beschikken vier spelers over een aflopend contract. Huurling Yvon Mvogo keert zeer waarschijnlijk terug naar RB Leipzig. Voor mede-huurling Carlos Vinícius (Benfica) bestaat er nog de kans op een langer verblijf. Zo heeft PSV zelf de touwtjes in handen of de spits voor twee seizoen, wat de afspraak was, in Eindhoven te houden. Vinícius kwam afgelopen zomer voor twee seizoenen op huurbasis over van Benfica. Toch heeft PSV de mogelijkheid om de huurovereenkomst na een jaar al op te zeggen. 

Naast de twee huurlingen bezitten ook Ryan Thomas en Eran Zahavi over een aflopend contract. Er bestaat een grote kans dat het tweetal langer bij PSV blijft. Zo heeft PSV tot 1 mei om het contract van Thomas op te zeggen. Zahavi zou nog twijfelen over een nieuw contract bij PSV. De spits zou zelfs al een aanbieding vanuit Brazilië hebben gehad.

Nieuwe doelman PSV

Afgelopen zomer maakte Joël Drommel de overstap van FC Twente naar PSV. In zijn debuutseizoen heeft de doelman nog geen sterke indruk gemaakt. De positie van Drommel staat daardoor onder druk. PSV zou volgens het ED daarom het vizier op twee nieuwe doelmannen hebben gezet.

Bazoer en Doekhi naar PSV?

Afgelopen winter werd PSV gelinkt aan twee sterkhouders van Zowel. Riechedly Bazoer als Danilho Doekhi beschikken over een aflopend contract en kunnen daardoor komende zomer transfervrij vertrekken. PSV zou wel oren hebben naar de komst van het tweetal.

Vertrek Gakpo opvangen

Er bestaat een grote kans dat PSV komende zomer afscheid moet nemen van Cody Gakpo. De aanvaller zou in de serieuze belangstelling staan van Arsenal. Mocht Gakpo de overstap naar Engeland maken, dan raakt PSV een absolute sterkhouder kwijt. Na 38 wedstrijden in alle competities, staat de teller van Gakpo al op zeventien doelpunten en vijftien assists. PSV zou met Johan Bakayoko het vertrek van Gakpo intern kunnen oplossen. De aanvaller heeft zijn debuut al gemaakt in het eerst en is in 26 KKD-wedstrijden al goed voor dertien doelpunten en tien assists.