'Spelen in volle stadions dichtbij'

De voetbalstadions mogen vanaf 25 september weer volledig gevuld worden. Dit meldt de NOS. Op die datum vervalt de anderhalve meter regel. Supporters dienen nog wel een coronatoegangsbewijs tonen om toegang te krijgen tot het stadion.

Mark Rutte en Hugo de Jonge zullen dit besluit dinsdag bevestigen op de persconferentie. Momenteel mogen de stadions niet maximaal gevuld worden. Een woordvoerder van de KNVB vertelt tegen de NOS dat de anderhalve meterregel al werd doorbroken bij voetbalwedstrijden. "Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de 1,5 meter heen", aldus de woordvoerder.

Dit betekent dat vanaf de zevende speelronde in de Eredivisie weer volle stadions te zien zijn. Door de versoepelingen mogen de Nederlandse clubs met Europese wedstrijden ook het aantal bezoekers vergroten. PSV is de enige ploeg die tot die tijd een Europese thuiswedstrijd speelt en heeft pech.

Supporters moeten wél een negatieve test of een vaccinatiebewijs kunnen overleggen om toegang te krijgen. Dit gaat ook gelden op veel andere plekken, zoals de horeca, theaters en bioscopen.

Feyenoord-doelman vertrekt