Gravenberch reageert op kritiek Van Basten: “Dat mag hij zeggen.”

Ajax won dinsdagavond met 2-0 het tweede Champions League-duel van Besiktas. Na afloop reageert Ryan Gravenberch op de kritiek van Marco van Basten.

Gravenberch kwam na Ajax - Besiktas bij Ziggo Sport met een reactie op de kritiek van van Basten: "Weet je wat het is? Ik blijf gewoon altijd open en eerlijk, ik zeg gewoon alles wat in me opkomt. Als speler krijg je altijd kritiek, je moet ermee leren omgaan. Als Marco dat zegt, ja dan zegt hij dat. Die mag zeggen wat hij wil."

Na afloop van Fortuna Sittard - Ajax gaf Gravenberch aan dat hij het lastig vindt om negentig minuten lang genconcentreed te blijven voetballen en in het praatprogramma Rondo uitte Van Basten zijn kritiek op deze uitspraak.

''Deze jongen komt net kijken. Dan kun je toch niet zeggen dat je je moet concentreren? Hij is nota bene achttien jaar. Als je achttien bent, kun je dit niet zeggen. Als je dan al niet gemotiveerd bent, ben je straks 22, wat ga je dan doen? Ik vind het echt ongepast. Als je wekelijks uitblinkt in de Nederlandse competitie, oké. Maar deze komt echt net kijken. Hoeveel goede wedstrijden heeft hij gespeeld? Een aantal, en dan ben je al volgevreten?"

gravenberch kritiek van basten ajax besiktas

Feyenoord-doelman vertrekt