Sfeer wordt steeds grimmiger rondom Achilles '29: Stukken kunstgras weggesneden en inzet van honden

De problemen rondom Achilles '29 blijven zich opstapelen. De club uit Groesbeek is niet meer welkom op het eigen complex, nadat de familie Derks (voormalige bestuurders van de club) ze er uit heeft gezet. Het terrein, waar de familie eigenaar van is, wordt inmiddels bewaakt door honden.

Al jarenlang kampt Achilles '29 met problemen. Het heeft grote schulden en krijgt regelmatig strafpunten van de KNVB. De familie Derks heeft geen rol meer binnen de club, maar zijn wel nog eigenaren van Sportpark de Heikant. Op het hoofdveld is zelfs een deel van het kunstgras weggesneden, zodat er niet meer op gespeeld kan worden. 

Spullen gesloopt
Voorzitter Pjotr van der Horst zegt dat de sfeer steeds grimmiger wordt. De familie Derks zelf verklaarde tegenover het Algemeen Dagblad waarom honden het terrein bewaken. "Toen in de loop van die dag opnieuw alle sloten en hekken rond ons terrein vernield waren door provocerende leden, hebben wij hiervan meteen melding gedaan bij de politie. De politie is niet gekomen. Met hen is telefonisch besproken dat het inzetten van eigen bewaking met honden op dat moment de beste oplossing was. Wij hebben dit advies opgevolgd. De situatie van die middag maakte dat noodzakelijk."

Degradaties
Achilles '29 speelt dit weekend uit, maar zaterdag 30 november staat er weer een thuisduel op het programma. De club komt momenteel uit in de Hoofdklasse, nadat het achtereen degradeerde uit de Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie), Tweede Divisie en Derde Divisie. Ook nu staan de Groesbekers weer onderaan en hebben slecht één punt.