'PSV luistert naar Van Nistelrooy en haalt 'kopstuk' uit jeugdopleiding Willem II'

Javier Rabanal Hernández gaat met ingang van volgend seizoen aan de slag bij PSV. De jeugdtrainer is op dit moment werkzaam bij Willem II, maar gaat bij de Eindhovenaren fungeren als assistent van Ruud van Nistelrooy bij het beloftenelftal.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Hérnandez heeft aanzien bij de Tilburgers en wordt gezien als het 'kopstuk' van de jeugdopleiding. In de zomer van 2018 kwam de Spanjaard terecht bij de Tricolores en maakte sindsdien indruk bij Willem II. Aan het tijdperk in Tilburg komt na dit seizoen een eind, want de Eindhovenaren hebben de trainer weggekaapt.

Het contract van Hernández geldt vanaf 1 juli. Hij zal de technische staf van Jong PSV versterken in de rol van assistent-trainer van hoofdcoach Van Nistelrooy. Op dit moment zit Adil Ramzi op zijn plek, maar de Marokkaan gaat naar verluidt iets anders doen binnen de club. Een extra uitdaging voor de jeugdtak van Willem II, want eerder besloot Willem Weijs ook al te vertrekken. Weijs was trainer van de Onder-21, maar vertrok naar Anderlecht om daar Vincent Kompany te assisteren.  

Feyenoord-doelman vertrekt