Voorafgaand aan contractverlenging Overmars wist directie én rvc van Ajax al van grensoverschrijdend gedrag

Edwin van der Sar heeft voorafgaand aan het duel tegen FC Twente eerlijk toegegeven dat de directe en de raad van commissarissen van Ajax al wist van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. De algemeen directeur hield zich lange tijd op de achtergrond, maar doet nu zijn verhaal.

Vorige week, zondagavond 6 februari, werd bekend dat Ajax en Overmars direct uit elkaar gingen. De reden van zijn vertrek had te maken met het schuldig maken aan grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwelijke collega's. Een vertrek werd daardoor onvermijdelijk.

Reactie Van der Sar

"Het was vlak voor 28 januari en betrof geluiden. Wij wilden dat eerst onderzoeken alvorens hier ruchtbaarheid aan te geven of de verlenging uit te stellen”, aldus Van der Sar. "Pas later kregen wij een breder beeld van de gedragingen en is er gehandeld”.

Desondanks zette Overmars zijn handtekening onder een nieuw contract en daarmee een bonus van 1,25 miljoen euro. "Wat daarmee gebeurt is een zaak van de rvc”, aldus de oud-doelman, die nogmaals bevestigde nooit iets te hebben geweten van de grensoverschrijdende berichten van Overmars en daar ook geen aanleiding toe was. "Vandaar ben ik teleurgesteld en heel verdrietig over deze hele affaire. Dat we niet eerder naar buiten zijn getreden behoudens het persbericht is omdat mijn prioriteit als algemeen directeur van Ajax lag bij de slachtoffers en de interne organisatie”.