Jans nam stiekem al voorschot op play-offs: "Mijn vrouw en kinderen hadden ook al geboekt"

FC Twente is erin geslaagd om in twee wedstrijden af te rekenen met FK Čukarički. Donderdag 4 augustus werd er al met 1-3 gewonnen door de mannen van trainer Ron Jans, maar in een goed gevulde Grolsch Veste werd het krachtsverschil extra duidelijk. De Tukkers wonnen in eigen huis met 4-1, ondanks dat zij na tien minuten spelen al op achterstand kwamen.

Het Italiaanse Fiorentina is de volgende én laatste horde in de strijd om een ticket in de UEFA Conference League. Voor veel supporters was de thuiswedstrijd slechts een formaliteit, maar Jans dacht daar anders over. Na afloop van de gewonnen wedstrijd geeft hij toe dat zijn gezin al vliegtickets naar Florence had geboekt. FC Twente speelt 18 augustus in Italië en hoopt het klusje een week later, op 25 augustus, in de Grolsch Veste definitief te kunnen klaren.

Ook AZ wist zich te plaatsen voor de play-offs van de UEFA Conference League. De Alkmaarders wisten in eigen huis een 1-0 achterstand weg te poetsen en wonnen met 7-0 van het Schotse Dundee United. Zij zijn in de laatste ronde gekoppeld aan het Portugese Gil Vicente.

Jans trots op zijn ploeg