''Luis Suárez zou bij Ajax ieder jaar 70 doelpunten maken''

Luis Suárez was woensdagavond de man van de avond in het Champions League-duel met Internazionale. De aanvaller van Barça maakte met twee doelpunten de 0-1 achterstand weer goed en de Spaanse topclub won met 2-1.

Suárez krijgt de laatste tijd veel kritiek op zijn spel. “Suárez heeft veel monden gesloten met zijn optreden”, zegt Ter Stegen (keeper Barcelona). “Hij is altijd gefocust, doet altijd zijn best en werkt altijd hard. We weten wie hij is en waar hij toe in staat is. Luis maakt altijd doelpunten op de momenten dat het erom gaat,” laat de Duitse doelman na afloop van FC Barcelona - Inter weten. 

“Als aanvaller probeer je het elftal altijd met doelpunten of assists te helpen. Barcelona is de beste club ter wereld en alles wordt onder een vergrootglas gelegd en breed uitgemeten. We hebben zelfvertrouwen, we voelen ons sterk en we weten dat iedereen van ons wil winnen. Dat is ook de instelling die we in deze competitie moeten hebben.” vertelt de Uruguayaan na afloop van Barça - Inter.

Terugkeer naar Ajax?

De aanvaller werd al meerdere keren in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, waar hij van 2007 tot 2011 onder contract stond. Bij FOX Sports was het woensdagavond ook onderwerp van gesprek, Kees Kwakman (ex-prof) ziet het in ieder geval niet gebeuren. “Lionel Messi laat Suárez echt niet naar Ajax gaan. Die maakt elk jaar vijftig doelpunten. Bij Ajax zou hij er zeventig maken.”

Suárez staat momenteel op vijf doelpunten uit zeven wedstrijden in alle competities.