Kritiek op Roger Schmidt terecht? Vijf voorbeelden dat de trainer van PSV flink in de fout ging...

Er was weer veel kritiek op Roger Schmidt afgelopen weekeinde. De Duitse oefenmeester stond 0-1 achter tegen Feyenoord, toen hij zijn drie beste spelers van het veld haalde. In minuut 60 gaven de PSV-supporters Schmidt een striemend fluitconcert na de wissel van Cody Gakpo. Of de kritiek op Roger Schmidt terecht is, laten we zien in de volgende vijf voorbeelden.

Conflict met Bas Nijhuis

Schmidt en Nijhuis kregen het al eerder aan de stok na de wedstrijd tussen Vitesse en PSV. Na afloop had Schmidt flinke kritiek op de arbiter en na de wedstrijd tegen Sparta in januari 2021 ging het opnieuw mis. Volgens Schmidt had Nijhuis toegegeven bewust tegen PSV te fluiten, maar de scheids ontkende dit. De aanklager betaald voetbal startte daarop een vooronderzoek en daardoor was Schmidt één wedstrijd geschorst. PSV accepteerde de schorsing. Woensdag 22 september staan de twee weer tegenover elkaar als PSV op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Heerenveen-uit

Tegen Feyenoord wisselde Schmidt niet voor het eerst zijn sterspelers na een uur spelen. In december 2020 haalde de trainer van PSV óók al zijn sterspelers eraf tegen Heerenveen. PSV stond weliswaar 0-1 voor, maar uiteindelijk leidden de wissels dat de Eindhovenaren met 2-2 weggingen uit Friesland.

Mohamed Ihattaren

Het PSV-publiek nam Schmidt kwalijk hoe hij met Ihattaren omging. In september 2019 leek Ihattaren echt door te breken bij PSV. Mark van Bommel gaf hem destijds het vertrouwen op de 'nummer 10' positie. Sinds het ontslag van Van Bommel gaf de jonge Utrechter niet meer thuis. Af en toe een goal of een assist was niet goed genoeg meer. Roger Schmidt werd aangesteld als trainer en het leek 'een match made in heaven' te gaan worden. Met de opstelling 4-2-2-2 leek er wel er een rolletje voor Ihattaren in het verschiet, op de rechterflank. Mario Götze gooide echter roet in het eten en nam die positie in. Ook toen de Duitse wereldkampioen geblesseerd was, was Ihattaren niet onomstreden in de basiself. Die combinatie, plus het overgewicht wat Ihattaren lang met zich meedroeg, zorgden voor een ongelukkig huwelijk. Ihattaren is sinds deze zomer verkocht aan Juventus, die hem gelijk hebben verhuurd aan Sampdoria. 

Olympiakos

In de zestiende finales van de Europa League wordt PSV in seizoen 20/21 gekoppeld aan Olympiakos, uit Griekenland. In de uitwedstrijd moet er noodgedwongen gewisseld worden omdat Olivier Boscagli een hoofdwond heeft. Schmidt kiest voor Timo Baumgartl. Twee minuten na de invalbeurt gaat de Duitser verschrikkelijk de mist in. Hij treuzelt te lang aan de bal, en zo kan EI-Arabi makkelijk binnenschuiven. In de thuiswedstrijd komt PSV door een schitterende vrij trap van Eran Zahavi op 2-0, net voor rust. In de 88e minuut gaat het mis, Koka kopt tegen Mvogo aan en schiet in tweede instantie raak: 2-1. PSV uitgeschakeld. Die nederlaag kan op het conto van Schmidt geschreven worden. In het hele seizoen wisselt de Duitse oefenmeester tot hij er bij neervalt, en nu niemand meer kan lopen laat hij iedereen staan. 

Feyenoord

Als klap op de vuurpijl dit weekend tegen Feyenoord. Met een 0-1 achterstand draai je het liever om met je beste spelers op het veld, maar Roger Schmidt denkt daar anders over. Fitheid staat bij de Duitser voorop. Gakpo is de enige die nog op het veld staat van de sterspelers, totdat in minuut 60 Schmidt hem óók naar de kant haalt. De PSV-supporters kunnen daar met hun gedachten niet bij. Er kwam een striemend fluitconcert aan het adres van Schmidt. Wanneer de Duitser zelf gewisseld wordt is nog maar de vraag.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl