Kramer furieus na discutabele penalty die PSV aan winst hielp: 'Regelrechte schande'

Michiel Kramer is na afloop van PSV - RKC totaal ontzet over de gang van zaken in de slotfase van het duel. De Waalwijkers leken in Eindhoven op weg naar een punt, maar kregen in de 96e minuut een discutabele penalty tegen. De aanvoerder van RKC reageert voor de camera van ESPN.

'De scheids maakt een schandalige beslissing', aldus Kramer. 'Ongeacht of het een verdiende overwinning is, zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt. Nu moeten wij het maar accepteren, want wij zijn RKC. Hij heeft geen seconde voor ons gefloten. Ik vind het een regelrechte schande dat deze man (Serdar Gözübüyük, red.) hier een penalty voor geeft.'

De penalty kwam voort uit gevaarlijk spel van Hans Mulder, die de bal weghaalde met het hoofd van Xavi Simons in de buurt. 'Wat moet onze verdediging doen?', vraagt Kramer zich hardop af. 'Wij doen er alles aan om geen tegendoelpunt te krijgen, dan gebeurt er wel eens wat.' De spits hint daarbij op de penalty die Gözübüyük afgelopen seizoen aan Feyenoord gaf, het was in de titelrace de definitieve nekslag voor PSV. Kramer spreekt van een 'goedmakertje' nadat de leidsman van dienst werd uitgefloten om de genoemde gebeurtenis.

Analist Arnold Bruggink komt samen met de aanvalsleider tot de conclusie dat PSV een topclub-penalty gekregen heeft. De lange schutter kan er over blijven praten. 'Het is een schande, ik kan er uren over lullen', besluit een geëmotioneerde kramer.