Van Gaal kijkt niet vooruit: "Eerst Montenergo''

Op de persconferentie in aanloop naar het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen vindt Louis van Gaal niet dat we in Nederland al naar het duel met Noorwegen moeten kijken. Volgens de bondscoach is het namelijk niet zo gemakkelijk om even van Montenegro te winnen.

Van Gaal geeft aan dat Nederland geen landen moet onderschatten. ''Wij zitten niet in een poule met de beste landen in Europa. We hebben niet tegen Duitsland, Engeland, Frankrijk of Spanje gespeeld. Maar deze landen hebben ook heel veel moeite om dit soort wedstrijden te winnen, tegen landen als Montenegro. Een ploeg die compact verdedigt en hoopt op die ene uitval."

Over de wedstrijd tegen Norwegen wil Van Gaal het nog niet hebben: ''Ik denk dat we het eerst over Montenegro moeten hebben. Pas na die wedstrijd kunnen we naar Noorwegen kijken", stelt de bondscoach.. "Davy Klaassen zei misschien dat we het ook over Noorwegen hebben gehad. Maar wij, de technische staf, hebben alleen over Montenegro gesproken. In onze voorbereiding gingen we ervan uit dat Jovetic zou spelen. Nu dat niet zo blijkt te zijn, maakt dat wel een verschil."