Ron Jans reageert op 'racisme-incident': "Echt waar, ik haat slavernij, discriminatie en racisme"

Ron Jans is kapot van het vermeende racisme-incident. De Nederlandse trainer is door zijn werkgever FC Cincinatti tijdelijk op non-actief gesteld. Jans zou het 'n-woord' (nigger) hebben gebruikt. Een speler zou daarover hebben geklaagd bij de club. Cincinatti is een onderzoek is gestart.

Jans claimt dat hij enkel heeft meegezongen met een liedje dat werd gedraaid in de kleedkamer. "Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen", zegt Jans in een reactie tegen het Algemeen Dagblad. "Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt."

Jans kan inhoudelijk niet reageren, maar benadrukt dat hij geen racist is. "Echt waar, ik haat slavernij, discriminatie en racisme. Als ik kan helpen dat te bestrijden in de samenleving, dan doe ik heel graag mee. Ik heb onder meer het Apartheid Museum bezocht, heb veel films en boeken over dit onderwerp gekeken en gelezen."

Niet schuldig 

De voormalig trainer van FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle voelt zich niet schuldig. "Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig. Maar tussen een onhandige actie en wat er nu allemaal gebeurt – dat is niet te bevatten. Ik vind het echt hartstikke jammer, want ik heb het enorm naar mijn zin in Amerika. Deze hele situatie voelt gewoon zó vreemd aan."

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl