PSV heeft met Mark van Bommel opvolger Cocu al klaar staan: ''Een abc-tje dat hij zijn plek inneemt''

PSV heeft met Mark van Bommel opvolger Cocu al klaar staan: ''Een abc-tje dat hij zijn plek inneemt''

Philip Cocu is met PSV goed begonnen aan het seizoen. De Eindhovenaren staan na elf speelronden met acht punten voorsprong bovenaan in de Eredivisie. Toch zou het een kwestie van tijd zijn voordat Mark van Bommel het stokje overneemt van Philip Cocu bij de Eindhovenaren, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Een plan voor de komende jaren waarin Cocu 'moet' wijken
In het onlangs uitgebrachte boek van de zaakwaarnemer van Philip Cocu, Rob Jansen, zou worden gesuggereerd dat Mark van Bommel al klaar staat om Cocu te vervangen. Het Eindhovens Dagblad zou het verhaal zich deels daarop baseren. Het lokale medium meldt ook dat de Eindhovense club een plan voor de komende jaren moet gaan opstellen en dat Cocu dan waarschijnlijk zal 'moeten' wijken.

'Goed alternatief voor de komende jaren'
Philip Cocu heeft nog een contract bij PSV tot medio 2019. Na een teleurstellend vorig seizoen heeft de oefenmeester in dit voetbaljaargang alles weer op de rit, ondanks een zeer moeizame start van het seizoen. De 22-voudig landskampioen van Nederland staat op dit moment liefst acht punten voor op nummer twee Ajax. Met Van Bommel zou PSV al een goed alternatief achter de hand hebben voor de komende jaren, zo klinkt het. De voormalig middenvelder van Fortuna Sittard, PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan is op dit moment trainer van PSV onder 19.

'Een abc-tje dat Van Bommel zijn plek inneemt'
Van Bommel wordt al langer aan PSV gelinkt. Hij zou bij een eventuele aanstelling zijn schoonvader Bert van Marwijk meenemen als assistent. Mocht de club dit seizoen de huidige vorm weten te behouden en de 24e landstitel pakken, dan kan Cocu aanbiedingen verwachten, denkt het Eindhovens Dagblad. Ook zou een functie als bondscoach van Oranje een optie zijn voor Cocu. Als het tot een vertrek komt, is het volgens de krant 'een abc-tje' dat Van Bommel zijn plek inneemt. 

​Bekijk hieronder enkele mooie beelden van Mark van Bommel uit zijn tijd bij PSV: