Van Breukelen wilde Koeman al eerder als bondscoach: "Kun je niet combineren?"

Hans van Breukelen is het volledig eens met de keuze van de KNVB om Ronald Koeman aan te stellen als bondscoach. Een jaar geleden stapte de voormalig keeper op als technisch directeur van de voetbalbond en acht maanden later werd Koeman gepresenteerd als coach. Zelf probeerde Van Breukelen hem al eerder over te halen.

Als trainer van Everton werd de 55-jarige Koeman al gevraagd door Van Breukelen. Dat vertelt laatstgenoemde in Helden Magazine. "Ik heb hem benaderd toen hij nog coach was van Everton. Louis van Gaal was onze eerste keuze, maar hij wilde niets meer in de voetballerij doen”, aldus Van Breukelen. “Daarna heb ik Ronald gebeld en zei: ‘ik hoef het eigenlijk niet te vragen, maar zou je het bondscoachschap niet kunnen combineren?'"

Juiste man, juiste plek
Het antwoord van Koeman was duidelijk: 'ik eis honderd procent commitment van m'n spelers, dan moet ik die zelf ook geven’. Toen de huidig bondscoach in december werd ontslagen in Engeland, was hij alsnog beschikbaar voor Oranje. Volgens Van Breukelen is hij de 'juiste man op de juiste plek': "Hij is ook realistisch. Het gaat bij hem om winnen, ten koste van alles. Bovendien stapt hij op een gunstig moment in: hij kan rustig bouwen aan een nieuw team."

Koeman had eerder al oren naar het bondscoachschap: