Machtig initiatief: Bryan Ruiz speelt afscheidswedstrijd ín Costa Rica tégen FC Twente

Bryan Ruiz gaat zijn carrière in stijl afsluiten. De Costa Ricaan speelt in zijn thuisland op 17 december zijn afscheidswedstrijd tegen FC Twente. 'Die club zit in mijn hart', vertelt een van de beste spelers die de Tukkers ooit gekend hebben in gesprek met TC Tubantia. 

Het zal voor Ruiz de kers op de taart zijn. De aanvaller hoopt eerst nog aan te treden op het WK in Qatar, waarvoor het land van de 143-voudig international gekwalificeerd is, om vervolgens dus écht af te sluiten tegen de club waar hij zo'n geweldige periode beleefde. Saillant detail: de WK-finale vindt één dag voor de geplande afscheidswedstrijd van de clublegende plaats. 

'We behaalden vier titels in twee jaar, terwijl Twente in de geschiedenis slechts twee bekers had gewonnen', vertelt Ruiz. 'Dus het was iets indrukwekkends. Ik had zoveel vertrouwen in mijn spel en mijn teamgenoten met mij. Ik ging het veld op en vroeg om de bal, de teamgenoten gaven me de bel. Wat ik heb meegemaakt was indrukwekken en Twente zit in mijn hart.'

FC Twente plakt er direct een trainingskamp aan vast. De club zal in de langdurige winterstop tussen 12 en 22 december in Costa Rica te verblijven om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Voetballen doen de Tukkers in de Eredivisie weer op 6 januari. 

Of Ruiz nog oude bekende zal treffen? Na al die jaren zijn ze er bij FC Twente nog altijd te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de immer populaire materiaalman Jacob Malki, maar ook de huidige keeperstrainer Sander Boschker. Beiden vertoeven al jaren bij de club en beleefden samen met Ruiz succes na succes. De mooiste hereninging zal echter op het veld plaatsvinden. Wout Brama is er namelijk ook nog.