Elftal van de Week: Ajax en FC Twente hofleveranciers speelronde 2

Speelronde 2 was er eentje om niet snel te vergeten. Veel spelers stonden op om hun ploeg aan een goed resultaat te helpen. Dit is het Elftal van de Week door Voetbalflitsen, waarin Ajax en FC Twente hofleverancier zijn van speelronde 2.

Verdediging

Tussen de palen is Andries Noppert (SC Heerenveen) te vinden. De doelman moest elf reddingen verrichten tegen Feyenoord en hield zo de nul. De absolute uitblinker tijdens het 0-0 gelijkspel was Noppert, die ervoor zorgde dat zijn ploeg een punt meenam naar Heerenveen. Aan de kant van Feyenoord was juist Gernot Trauner de uitblinker, waardoor Feyenoord geen grotere schade opliep. Naast hem in het elftal is Leon Bergsma (Cambuur) te vinden. Het lukte FC Utrecht maar niet om in eigen huis te scoren tegen Cambuur, waardoor het op een 0-0 gelijkspel bleef steken. Het scoren lukte FC Twente wél. In de eigen Grolsch Veste was het met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard. Uitblinkers waren de vleugelverdedigers: Gijs Smal en Joshua Brenet, die nog voor een doelpunt tekende.

Middenveld

Op het middenveld zien we de absolute uitblinker van PSV terug: Xavi Simons. Bij een tussenstand van 1-1 op bezoek bij GAE (2-5) was het Simons die er voor zorgde dat PSV nog met een voorsprong richting de kleedkamers ging. In de blessuretijd tekende Simons zelf voor de 1-2 waarna ook nog een assist volgde op de 1-3. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd schoot Simons ook nog de 1-4 binnen. Naast de jongeling is er plaats voor een ervaren speler: Lasse Schöne, dat met NEC met 1-4 wist te winnen op bezoek bij FC Volendam. De middenvelder weet nog altijd wat het is om het spel te bepalen.

Aanval

In de aanval is er plek voor twee Ajacieden die uitblonken tijdens de 6-1 overwinning op FC Groningen: Antony gaf de supporters in de Johan Cruijff ArenA waar voor hun geld tijdens het stikhete weer. De Braziliaan maakte een doelpunt, gaf een assist en toverde flink wat trucjes uit de hoge hoed. Teamgenoot Steven Bergwijn zorgde met zijn hattrick voor de helft van de doelpunten. In de spits zien we Reda Kharchouch die met Excelsior knap in eigen huis wist te winnen van Vitesse (3-1). De aanvaller droeg met twee doelpunten en een assist bij aan alle drie de doelpunten. Tenslotte is er nog plek voor Vangelis Pavlidis, die met AZ een heet avondje op bezoek bij Sparta (2-3) beleefde. De Griek versierde een stafschop en schoot deze binnen en gaf vervolgens ook nog de assist op de 1-2.

Net binnen