Wijndal gaat in op transfersoap: "Ik ga niet zomaar weg voor het geld"

Alles wees erop dat Owen Wijndal deze zomer een transfer zou maken, maar de 21-jarige verdediger draagt komend seizoen 'gewoon' het shirt van AZ.

Verschillende ploeggenoten, zoals Marco Bizot, Jonas Svensson en Teun Koopmeiners, vertrokken wél uit Alkmaar. "Zo gaat het in de voetballerij, daar moet je mee om kunnen gaan", laat Wijndal weten tegenover de NOS.

"Natuurlijk baal je ervan. Met Cal en My (Calvin Stengs en Myron Boadu, red), bijvoorbeeld, daar ben ik mee opgegroeid. Maar je gunt die jongens zo'n mooie stap. Ik ben heel blij voor ze".

'Clubs hebben zich gemeld'

"Misschien was het wel in de media rustig, maar er hebben zich clubs gemeld", vervolgt de linksback. "Maar ik ga niet zomaar weg naar een club. Niet voor het geld. Een stap zou natuurlijk mooi zijn, maar ik moet niet weg. Ik zit hartstikke goed hier".

"Ik heb clubs in mijn hoofd waar ik graag naartoe wil. Maar als die niet komen, blijf ik met alle liefde hier. En gaan we gewoon nog een jaar gas geven", aldus Wijndal, die zaterdagavond de aanvoerdersband draagt in de kraker tegen PSV.

Owen Wijndal AZ transfersoap

Feyenoord-doelman vertrekt