Zo verging het Vitesse de laatste vijf keer in Europa

Vitesse komt donderdag in actie in de derde voorronde van de UEFA Conference League. De Arnhemmers nemen het daarin op tegen het Ierse Dundalk. Hoe verging het Vitesse de laatste vijf keer dat ze zich wisten te plaatsen voor Europees voetbal? Wij zetten het op een rij.

2018/19: Gestrand in 3e voorronde Europa League

De laatste keer dat Vitesse Europees voetbal speelde was in het seizoen 2018/19. De Arnhemmers begonnen toen in de tweede voorronde van de Europa League. Daarin werd over twee duels afgerekend met het Roemeense FC Viitorul. Het eerste duel eindigde in 2-2, waarna in eigen huis met 3-1 werd gewonnen. In de derde voorronde wachtte een duel tegen FC Basel. De Zwitsers wonnen het heenduel in Arnhem met 0-1, dankzij een doelpunt in blessuretijd van oud-Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel. Een week later werd de return in Zwitserland ook verloren met 1-0, waardoor het Europese avontuur van Vitesse voorbij was.

2017/18: Uitschakeling na groepsfase Europa League

Vitesse mocht in het seizoen 2017/18 als KNVB Bekerwinnaar deelnemen aan de groepsfase van de Europa League. De Arnhemmers werden gekoppeld aan Lazio Roma, OGC Nice en Zulte-Waregem. Uiteindelijk wist het alleen het laatste duel van de groepsfase, tegen OGC Nice, te winnen (1-0). Op bezoek bij Zulte-Waregem en Lazio Roma werd met 1-1 gelijk gespeeld. De andere drie duels werden verloren, waardoor Vitesse onderaan eindigde in de groep en zodoende was uitgeschakeld.

2015/16: Southampton te sterk in derde voorronde

In het seizoen 2015/16 mocht Vitesse instromen in de derde voorronde van de Europa League. Daarin trof het met Southampton een zware dobber. Dat bleek ook wel, want allebei de wedstrijden tegen de Engelsen werden verloren. Het uitduel eindigde in een 3-0 zege voor de ploeg van oud-Eredivisie-spelers Maarten Stekelenburg, Maya Yoshida, Jordy Clasie, Dusan Tadic, Graziano Pelle en Cuco Martina. Het duel in de Gelredome werd verloren met 0-2.

2013/14: Blamage tegen Roemeense Petrolul Ploiesti

Vitesse stroomde in het seizoen 2013/14 in in de derde voorronde van de Europa League. De Arnhemmers troffen met het Roemeense Petrolul Ploiesti een tegenstander met perspectief. Maar Vitesse schoot zichzelf in de voet. Uit werd het 1-1, waarna in eigen huis werd verloren met 1-2. Het winnende doelpunt voor de Roemenen viel in de vijfde minuut van de blessuretijd.

2012/13: Uitschakeling tegen het toen nog grote Anzhi

Het laatste seizoen uit dit rijtje is het voetbaljaargang 2012/13. Vitesse begon in de tweede voorronde van de Europa League met een tweeluik tegen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv. Het uitduel eindigde in een spectaculaire 4-4, waarna in de Gelredome met 3-1 werd gewonnen. In de derde voorronde trof Vitesse vervolgens het veel grotere Anzhi. Allebei de duels werden met 2-0 verloren, mede door toedoen van oud-Feyenoorder Fedor Smolov en topspeler Samuel Eto'o.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl