'Mogelijk netten langs het veld in De Kuip tijdens Klassieker'

Tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax hangen er mogelijk netten langs het veld in De Kuip. Feyenoord ziet het als een serieuze optie, dat het ook al tijdens Europese wedstrijden gebruikt. De netten zorgen er voor dat aanwezige fans geen rotzooi het veld opgooien.

Dat brengt het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt naar buiten. Volgens het medium overweegt Feyenoord om de tien meter hoge veiligheidsnetten te laten hangen. Tien dagen voor De Klassieker komt Maccabi Haifa in de Conference League op bezoek in De Kuip. De veiligheidsnetten moeten er voor zorgen dat supporters geen voorwerpen als vuurwerk, bier of aanstekers richting het veld kunnen gooien. Dit seizoen ging dat al meerdere keren fout, zoals afgelopen zondag nog tegen AZ (0-1). 

De Klassieker is er dit seizoen nog beladen dan normaal. Steven Berghuis maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar aartsrivaal Ajax. Dat werd hem niet in dank afgenomen, waarna de aanvaller veel bedreigingen aan zijn adres kreeg. 

Feyenoord en Ajax nemen het zondag 19 december om 14:30 uur tegen elkaar op.