Liveblog: Alles over de zaterdagduels in de nacompetitie op een rij (gesloten)

De nacompetitie is zaterdag van start gegaan en direct drie aantrekkelijke affiches op het programma: NAC - FC Volendam, De Graafschap - Roda JC en Almere City - NEC. De leukste tweets, updates, en standen vind je in dit liveblog! Let op: deze confrontaties worden in één duel beslist, dus een nederlaag betekent direct einde nacompetitie en nog een jaar Keuken Kampioen Divisie. Dit liveblog is nu gesloten! 

22:47 uur: Almere City 0-4 NEC (afgelopen)

Het laatste duel van vanavond zit er op. Wij sluiten deze liveblog.

22:37 uur: Vijfjarenplan Almere City mislukt (80')

Almere City sprak vijf jaar geleden het doel uit om terug te keren naar de Eredivisie. Het was de afgelopen jaren via de play-offs een aantal keer in de buurt en dit jaar stond het lang op een directe promotieplek, maar na vanavond kunnen we stellen dat het vijfjarenplan is mislukt.


22:33 uur: Almere City 0-4 NEC (76')

De score loopt verder op. Jonathan Okita maakt zijn tweede van de avond en zet NEC op een 0-4 voorsprong in Almere. Dat is gezien het percentage balbezit opvallend te noemen.


22:26 uur: Almere City 0-3 NEC (70')

NEC lijkt het duel nu echt in het slot te gooien. Javier Vet tikt bij de eerste paal de 0-3 binnen voor de ploeg uit Nijmegen. Het zorgt voor opluchting bij de fans.


21:58 uur: Almere City 0-2 NEC (46')

Jonathan Okita opende op fraaie wijze de score tegen Almere City. Bekijk zijn doelpunt hier.


21:42 uur: Almere City 0-2 NEC (rust)

Het is nog niet de wedstrijd van Almere City-spits Thomas Verheydt. Hij opende na zeven minuten de score, maar zijn doelpunt werd afgekeurd en ook zijn duikeling leverde niks op: "Alsof er een flatgebouw instort," zo vatte de commentator van dienst het samen. Aan de andere kant is Verheydt al even ongelukkig, want na de 0-1 van Jonathan Okita veroorzaakt de boomlange spits een penalty voor NEC, die wordt verzilverd door Jordy Bruijn: 0-2. Een half uur eerder had de middenvelder nog een strafschop gemist.


Samenvatting De Graafschap 2-3 Roda JC (alle goals)

Thijmen Goppel kan even niet meer stuk in Kerkrade. De oud-speler van ADO Den Haag had sinds zijn debuut in het betaald voetbal nog nooit twee keer in één duel gescoord, tot zaterdag. Hij zorgde er met twee treffers hoogstpersoonlijk voor dat Roda JC een 2-1 achterstand omboog in een 2-3 zege. Zodoende gaan de Kerkraders naar de halve finale van de nacompetitie. Bekijk de samenvatting hier.


21:19 uur: Almere City 0-0 NEC (19')

Jordy Bruijn krijgt dé kans om NEC op voorsprong te zetten bij Almere City, maar hij faalt vanaf elf meter. Michael Woud keert de slecht ingeschoten strafschop. Zodoende blijft het 0-0 in Almere. Maar was het wel een strafschop?


21:07 uur: Doelpunt Almere City FC afgekeurd (7')

Almere City FC leek uit de startblokken te schieten tegen NEC, maar een doelpunt van Thomas Verheijdt werd afgekeurd wegens een handsbal van Ryan Koolwijk, vlak daarvoor. NEC-fans op Twitter zagen de bui al hangen...


20:56 uur: De teleurstelling is groot bij De Graafschap, heel groot...


20:43 uur: Opstellingen Almere City FC en NEC

De laatste wedstrijd in de nacompetitie van deze zaterdag is die tussen Almere City FC en NEC. De nummers 4 en 7 van de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen. Dit zijn de opstellingen van beide ploegen!


20:36 uur: De Graafschap 2-3 Roda JC (einde)

De gifbeker moet helemaal leeg voor De Graafschap, dat in 1,5 week tijd promotie volledig misloopt. Roda JC gaat door naar de halve finale van de play-offs. Daarin treft het de winnaar van Almere City - NEC.


20:17 uur: De Graafschap 2-3 Roda JC (76')

Nu gaat het ineens snel op De Vijverberg. De Graafschap lijkt het helemaal weg te gaan geven. Thijmen Goppel schiet opnieuw raak en zet Roda JC daarmee op een 2-3 voorsprong. De Graafschap moet aan de bak als het een volgende blamage wil voorkomen.


20:14 uur: De Graafschap 2-2 Roda JC (72')

Roda JC staat weer naast De Graafschap. Thijmen Goppel werkt de 2-2 tegen de touwen. De spanning neemt toe op De Vijverberg!


19:28 uur: De Graafschap 2-1 Roda JC (rust)

De Graafschap komt vlak voor rust op voorsprong via Ted van de Pavert. Hebben de spelers geluisterd naar dit advies van de supporters? "Wat geweest is, is geweest. Recht de rug!"


19:21 uur: Foutje van het AD

Het AD was er vanochtend nog van overtuigd dat Go Ahead Eagles de play-offs moest gaan spelen. De supportersvereniging van de Eagles reageerde gevat via Twitter.


19:13 uur: De Graafschap 1-1 Roda JC ('28)

Roda JC-fans hebben toch één hele minuut van de voorsprong kunnen genieten...


19:04 uur: De Graafschap 1-1 Roda JC ('19)

Dylan Vente zette Roda JC na elf minuten op voorsprong, maar twee minuten later is het alweer gelijk. Daryl van Mieghem tekent voor de gelijkmaker. Zou Ralf Seuntjens boos zijn dat de bezoekers op voorsprong durfden te komen? Afgelopen woensdag was hij furieus over het strijdplan van Helmond Sport. Roda JC is gewaarschuwd. 


19:02 uur: De Graafschap 1-1 Roda JC ('17)

Zo zette Dylan Vente Roda JC op een snelle 0-1 bij De Graafschap. Inmiddels is het alweer gelijk via Daryl van Mieghem: 1-1.


18:20 uur: NAC Breda 4-1 FC Volendam (afgelopen)

FC Volendam verliest met 4-1 van NAC Breda... Deze reactie van Wim Jonk zegt alles over de vernedering van zijn ploeg.