De 5 prijzen van Erik ten Hag: "Ik kan mezelf niet op de borst slaan"

In 3,5 jaar won Erik ten Hag als trainer van Ajax maar liefst 5 prijzen. Nooit eerder zag hij ze allemaal bij elkaar, tot nu. Aan het einde van het seizoen maakt de trainer een rondje langs zijn 2 KNVB-bekers, landstitels en Johan Cruijff Schaal.

 "Dit is de eerste keer dat ik ze zo zie", vertelt Ten Hag terwijl hij naar de prijzen kijkt. "Dat betekent dat we de afgelopen seizoenen goed werk hebben verricht. Het geeft ook gelijk motivatie. Motivatie om dit te vervolgen. Daar hebben we al ideeën over hoe we dat kunnen verrichten."

KNVB Beker 2018/2019

De Dennenappel was in 2019 het eerste zilverwerk onder trainer Ten Hag en de eerste hoofdprijs voor Ajax sinds 2014. "Wij hebben die finale niet alleen gewonnen, maar ook fantastisch voetbal gespeeld. We hebben op een attractieve manier de beker mee naar Amsterdam genomen." "Maar wat me altijd bijblijft bij deze prijs, is het uitvallen van David Neres een dag later op de training. Daardoor miste hij enkele dagen later de belangrijke wedstrijd in de halve finale van de UEFA Champions League tegen Tottenham Hotspur. Dat was de cruciale factor in de uitschakeling. Die uitschakeling is nog steeds een bitter moment in mijn tijd hier bij Ajax. Op een beslissend moment misten wij een cruciale speler."

Ook interessant