'Memphis Depay neemt genoegen met lot en vertrekt bij Barça'

Memphis Depay zal FC Barcelona deze zomer dan toch gaan verlaten. De Oranje-internationals zou zelfs het liefst blijven, maar staat al enige tijd in de Barça-etalage. Depay zou nu zijn lot hebben geaccepteerd hebben en meewerken aan een vertrek.

FC Barcelona is bezig aan een drukke transferzomer. Het aantrekken van nieuwelingen gaat gepaard met de verkoop van spelers. De Catalanen haalde al Robert Lewandowski (Bayern München) en Raphina (Leeds United) naar Camp Nou. Daarbij het Xavi al een ruime keuze in de aanvalslinie. Zo heeft de oefenmeester naast Depay en de twee nieuwkomers ook al de beschikking over Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Pierre-Emerick Abaumeyang, Ez Abde en Martin Braithwaite. Laatstgenoemde zal Barça wel spoedig achter zich laten.

Depay maakte in 2021 transfervrij de overstap van Olympique Lyon naar Barça. Na 36 wedstrijden, dertien doelpunten en twee assitss lijkt er nu een einde te komen aan de samenwerking. Juventus zou één de clubs zijn die interesse heeft in de komst van Depay, die nog tot medio 2023 onder contract staat in Barcelona. De aanvaller zou minimaal twintig miljoen moeten opleveren. 

Net binnen