De laatste vijf edities tussen SC Cambuur en PSV

PSV neemt het aanstaande zaterdag op tegen SC Cambuur in Leeuwarden om 16:30. De ploeg uit Eindhoven speelde negentien keer eerder tegen Cambuur en verloor nog geen enkele keer een wedstrijd tegen de Friese club. Wel wisten de Friezen drie keer gelijk te spelen tegen de Eindhovenaren. De laatste keer dat het gelijk werd in Leeuwarden tussen Cambuur en PSV was echter in het seizoen 1998/99. Zo verliepen de laatste vijf edities tussen SC Cambuur en PSV.

1999/2000: SC Cambuur - PSV (0-1)

Een van de laatste vijf edities tussen Cambuur en PSV vondt plaats ruim twintig jaar geleden. Destijds speelde de huidige trainer, Ruud van Nistelrooij, in het eerste elftal samen met Mark van Bommel en Luc Nillis. Cambuur wist nog knap stand te houden de eerste helft, maar in de 59e minuut schoot Jürgen Dirkx de 0-1 binnen op aangeven van Luc Nilis. PSV werd in het seizoen 1999/2000 kampioen terwijl Cambuur degradeerde. Het duurde vervolgens dertien seizoenen voordat de Friezen weer Eredivisie-voetbal konden spelen.

2013/2014: SC Cambuur - PSV (1-2)

SC Cambuur promoveerde na dertien seizoenen weer naar de Eredivisie en eindigden op een knappe twaalfde plaats in hun eerste seizoen. De thuiswedstrijd tegen PSV was een spannende wedstrijd en al in de derde minuut wist Elvis Manu de Friezen op een 1-0 voorsprong te brengen na een corner van Jody Lukoki. In de 38ste minuut maakte PSV de gelijkmaker via het hoofd van Jeffrey Bruma, die op aangeven van Stijn Schaars binnenkopte. PSV won uiteindelijk de wedstrijd nadat Jürgen Locadia raak schoot in de 61e minuut. PSV eindigde dat seizoen op een vierde plaats.

2014/2015: SC Cambuur - PSV (1-2)

In het seizoen 2014/15 verloor Cambuur opnieuw thuis van PSV met 1-2. Nadat Cambuur een paar goede kansen creëerden in de openingsfase van de wedstrijd, scoorde Georginio Wijnaldum voor PSV de 0-1 na een goede voorzet van Jetro Willems. In de 74e minuut maakte PSV de 0-2 nadat een voorzet van richting werd veranderd en Memphis Depay kon profiteren. Cambuur deed in de 92e minuut nog wel wat terug, nadat Daniël de Ridder mooi raak schoot uit een vrije trap, maar de aansluitingstreffer kwam net te laat om er nog een gelijkspel uit te slepen. PSV werd dit seizoen landskampioen onder leiding van Philip Cocu.

2015/2016: SC Cambuur - PSV (0-6)

Dit is een wedstrijd die men in Leeuwarden snel zal willen vergeten. In de achtste minuut kende scheidsrechter Kevin Blom een discutabele strafschop toe aan PSV na een vermeende handsbal van Sander van de Streek die ook nog eens bestraft werd met een rode kaart. Luuk de Jong benutte de penalty en zo kwam Cambuur al vroeg in de wedstrijd met tien man op een achterstand te staan. Na een hattrick van Luuk de Jong in de eerste helft, wist in de tweede helft ook Davy Pröpper een doelpunt te maken en scoorde Locadia nog tweemaal om de eindstand te bepalen op 0-6. Aan het einde van dit seizoen degradeerde Cambuur en moest de club uit Leeuwarden vijf seizoenen wachten om weer terug te keren op het hoogste niveau. PSV werd daarentegen voor de tweede keer achter elkaar landskampioen.

2021/2022 SC Cambuur - PSV (1-2)

Vorig seizoen keerde Cambuur terug naar de Eredivisie en speelde een uitstekend seizoen. De Friezen wisten uiteindelijk negende te worden in de competitie. De wedstrijd tegen PSV was een spannende wedstrijd. Cambuur kwam al in de 2e minuut op voorsprong na een mooi doelpunt via de hak van Patrick Joosten op aangeven van Jamie Jacobs . Één minuut voor rust wist PSV toch langszij te komen door een doelpunt van Eran Zahavi op aangeven van André Ramalho. In de 60e minuut kreeg Cambuur een rode kaart, nadat Sekou Sylla zijn tweede gele kaart kreeg. Kort daarna maakte Mario Götze de tweede voor de Eindhovenaren om zo de eindstand te bepalen op 1-2.