Van Nistelrooij wil niet spreken van topclub-penalty: 'Zie een hak op een hoofd'

Na afloop van de Brabantse derby tussen PSV en RKC ging het maar over één onderwerp: de discutabele penalty die de wedstrijd besliste. Bij een 0-0 stand gaf Serdar Gözübüyük een strafschop voor vermeend gevaarlijk spel van Hans Mulder, maar daar was lang niet iedereen het mee eens. Ruud van Nistelrooij wel.

'De achterkant van de schoen zit gewoon vol op het hoofd van Xavi Simons', begint de trainer van de Eindhovenaren in gesprek met Voetbal International. 'Ik zie een hak op zijn hoofd en daarmee wordt Xavi belemmerd een kopbal te maken.'

'Deze strafschop wordt toch niet meer teruggedraaid', aldus Van Nistelrooij. RKC'ers Etienne Vaessen en Michiel Kramer spraken van een topclub-penalty. Van Nistelrooij kan zich daar niet in vinden: 'Anders zou ik het ook zeggen.'

Hoe dan ook; de penalty, gegeven in de blessuretijd van de tweede helft, werd benut en bracht zodoende veel blijdschap bij de beginnend coach. 'Het was een zware bevalling. De opluchting is dan ook groot. Wat wil je ook als je in blessuretijd wint. Dit had het team nodig', besluit Van Nistelrooij.