PSV-AZ; de laatste vijf edities

Zaterdagavond speelt PSV tegen AZ. De koploper neemt het in eigen huis op tegen de nummer vijf van de Eredivisie. De laatste thuiswedstrijden tegen AZ werden echter niet winnend afgesloten. Wij zetten de laatste vijf edities op een rij!

PSV - AZ 1-2 (5 februari 2022)

Eerder dit jaar nam PSV het ook in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd verliep echter niet geheel volgens plan voor de Eindhovenaren. In de eerste helft leek er weinig aan de hand, zo kwam PSV door een rake kopbal van Armando Obispo op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust schoot Bruno Martins Indi AZ met een droge knal op 1-1. In de tweede helft deed de club uit Alkmaar er nog een schepje bovenop door te profiteren van een enorme blunder van PSV-keeper Yvon Mvogo. Jesper Karlsson strafte de fout af en zag AZ met de drie punten aan de haal gaan.

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

PSV - AZ 1-3 (13 januari 2021)

Op 13 januari 2021 werd de topper tussen PSV en AZ in een leeg Philips Stadion gespeeld. De Eindhovenaren moesten het deze wedstrijd doen zonder Gakpo, Madueke en Götze. Zij werden flink gemist, want PSV verloor de wedstrijd met 1-3. Na een half uur werd Boadu neergehaald door PSV-doelman Mvogo en volgde een penalty. De strafschop werd benut door AZ-captain Koopmeiners.

Niet veel later scoorde de aanvoerder van de Alkmaarders wederom, maar dit keer geen makkelijke goal. Via zijn hak werkt hij de bal in het doel van de thuisploeg. In de tweede helft scoort Max nog de aansluitingstreffer uit een vrije trap, maar dat mocht niet baten. Stengs schiet in de slotfase de wedstrijd in het slot en scoort de 1-3.

PSV - AZ 0-4 (27 oktober 2019)

In het seizoen 2019/20 moesten de Eindhovenaren ook genoegen nemen met een nederlaag. Na twintig minuten ontvangt PSV-middenvelder Thomas een rode kaart, nadat de VAR een gele kaart te weinig vond. Vlak voor het rustsignaal sloegen de bezoekers toe en via Boadu werd de 0-1 op het scorebord gezet. Dat was echter niet de ruststand, want Boadu schoot één minuut later wederom binnen. In de tweede helft blijft het ook een tijdje stil betreft de doelpunten, totdat Svensson in de 70e minuut de 0-3 schiet. De Wit beslist de wedstrijd en zet de 0-4 op het scorebord door een hakje.
​(TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

PSV - AZ 3-1 (22 december 2018)

De laatste thuisoverwinning op AZ dateert uit 2018. In de laatste wedstrijd van dat kalenderjaar wonnen de Eindhovenaren met 3-1. De bezoekers uit Alkmaar komen na een kwartier spelen op voorsprong door een afstandsschot van Mats Seuntjens. Vlak voor rust scoort Bergwijn de gelijkmaker tot grote vreugde van trainer Van Bommel. Na rust schiet PSV uit de startblokken, want na één minuut spelen scoort Sadílek de 2-1. In de slotfase benut Lozano een strafschop en zet daardoor de 3-1 eindstand op het scorebord.

PSV - AZ 3-2 (12 augustus 2017)

Onder toeziend oog van Diego Maradonna wint PSV met 3-2 van AZ. Na vijf minuten is het even schrikken voor alle toeschouwers, want Stengs moet per brancard het veld verlaten. De invaller van AZ, Dos Santos, scoort na iets minder dan twintig minuten spelen de openingstreffer. Al snel doet de thuisploeg iets terug, want Lozano scoort in de korte hoek de gelijkmaker. Vlak na rust komen de Eindhovenaren een stuk scherper uit de kleedkamer, want al snel tekent Pereiro aan voor de 2-1. Met nog vijftien minuten te spelen maat Van Ginkel de 3-1, maar niet veel later veroorzaakt hij een penalty. Weghorst scoort en maakt de 3-2, maar verder komt AZ niet.