De drie vorige edities van PSV-Arsenal: alles in balans tussen beide teams!

PSV en Arsenal treffen elkaar voor de tweede keer in twee weken. Eerder wonnen de Londenaren de wedstrijd in Engeland met minimaal verschil door een doelpunt van Granit Xhaka. Donderdagavond wacht de tweede ontmoeting in de groepsfase van de Europa League in Eindhoven. Een wedstrijd die drie keer eerder werd gespeeld. Dit is de balans tussen PSV en Arsenal in het Philips Stadion.

2002/03: PSV - Arsenal (0-4)

De eerste ontmoeting in Eindhoven tussen PSV en Arsenal was in de Champions League en verliep desastreus voor de Eindhovenaren. Arsenal, met grootheden als Ashley Cole, Patrick Vieira, Thierry Henry en Dennis Bergkamp in de gelederen, openden al vroeg de score via Gilberto Silva. Na de rust was Freddy Ljungberg die de score verdubbeld. Uiteindelijk zorgde Henry er met twee goals voor dat de eindstand 0-4 werd.

Arsenal wint van PSV in het Philips Stadion (2.43)

2004/05: PSV - Arsenal (1-1)

Twee jaar later mocht PSV het opnieuw in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Arsenal. Dit keer kwamen de Eindhovenaren goed uit de startblokken via een goal van André Ooijer uit een corner van Mark van Bommel. Arsenal deed via Thierry Henry voor de rust nog iets terug. In de tweede werd er niet meer gescoord. Wel eindigde Arsenal de wedstrijd met negen man, nadat zowel verdediger Laurén als Patrick Vieira met twee keer geel van het veld werden gestuurd.

PSV en Arsenal eindigt in een gelijkspel (3.75)

2006/07: PSV - Arsenal (1-0)

PSV trof Arsenal weer twee jaar later opnieuw in de Champions League, alleen dit maal in de knock-outfase. De heenwedstrijd in het Philips Stadion was een memorabele partij voor de Eindhovenaren. Het Arsenal van de grote Arsène Wenger werd na ruim een uur op achterstand gezet door Edison Méndez. PSV trok uiteindelijk de overwinning over de streep en hield de Londenaren in Engeland op een gelijkspel, waardoor het een ronde verder kwam in de Champions League.

PSV wint van Arsenal in eigen huis (2.80)

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV - Arsenal!’

Xavi Simons blinkt uit en geniet tegen Arsenal: "Het team staat altijd op de eerste plaats"

Simons geniet in Eindhoven: "Voetbal is gewoon mijn leven"

VIDEO GOALS: PSV - Arsenal 1-0 en 2-0 (Joey Veerman en Luuk de Jong)