Dusan Tadic treft een van zijn favoriete tegenstanders! Vijf redenen waarom Ajax gaat winnen van Excelsior!

Ajax zag afgelopen woensdag, na het verlies op bezoek bij Napoli, hun kansen op overwintering in de Champions League drastisch kelderen. Veel tijd om te treuren hebben Alfred Schreuder en zijn spelers echter niet, want zondagavond wacht de ontmoeting in eigen huis met Excelsior. De Amsterdammers zullen op zoek gaan naar drie punten, want de marges bovenin in de strijd om de titel zijn ontzettend klein. Dit zijn vijf redenen waarom Ajax gaat winnen van Excelsior.

Ajax verloor nog nooit in Amsterdam van Excelsior

Ajax en Excelsior stonden 21 keer tegenover elkaar in de Eredivisie in de Johan Cruijff Arena. Het beste resultaat van de Rotterdammers was in het seizoen 2006/07, toen het 2-2 werd in Amsterdam. Klaas-Jan Huntelaar, nu mede-verantwoordelijk voor het technisch beleid van Ajax, bepaalde die wedstrijd de eindstand op 2-2. De overige 20 partijen van Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Excelsior eindigden in een overwinning voor de Amsterdammers.

Ajax wint beide helften tegen Excelsior (1.49)

Ajax scoort regelmatig tegen Excelsior

Naast het hoge aantal overwinningen en de ongeslagen status van Ajax tegen Excelsior, zijn de Amsterdammers ook vaak op schot tegen de kleinste club van Rotterdam. De laatste ontmoeting, in het seizoen 2018/19, eindigde in 6-2 en het jaar daarvoor won Ajax 3-1. Daarnaast wist Ajax dit seizoen al 27 keer te scoren, terwijl Excelsior al 20 tegendoelpunten moest incasseren. 

Ajax scoort minimaal vijf doelpunten (2.17)

Steven Bergwijn speelt graag tegen Excelsior

In het shirt van Ajax zal Steven Bergwijn voor het eerst in actie komen tegen Excelsior, maar als speler van PSV was de aanvaller zijn laatste twee wedstrijden tegen de Rotterdammers op schot. In het seizoen 2018/19 scoorde hij één keer in de thuiswedstrijd tegen Excelsior en op bezoek in Rotterdam schoot hij zijn team destijds, PSV, met twee doelpunten naar de overwinning. 

Steven Bergwijn scoort twee keer tegen Excelsior (3.50)

Excelsior bibbert tegen Dusan Tadic

Dusan Tadic is natuurlijk al een geruime tijd actief op de Nederlandse velden en stond in totaal zes keer op het veld toen Excelsior de tegenstander was. In het shirt van FC Groningen speelde hij in totaal vier keer en kwam hij twee keer tot scoren. In het shirt van Ajax speelde Tadic alleen in het seizoen 2018/19 tegen de club uit Rotterdam. De Amsterdammers wonnen zowel uit als thuis met ruime cijfers en Tadic was belangrijk voor zijn club met in totaal twee goals en twee assists. Kortom, Tadic is zeer doelgericht tegen Excelsior.

 Dusan Tadic scoort en geeft een assist tegen Excelsior (2.90)

Remko Pasveer wil zich herpakken

Remko Pasveer verkeerde tot aan de blamage tegen Napoli in eigen huis in bloedvorm, maakte zijn debuut in Oranje en werd zelfs naar voren geschoven als eerste doelman in het Nederlands elftal op het WK. In de Champions League kreeg Pasveer tien goals om zijn oren en ook in competitieverband blunderde de goalie van Ajax tegen FC Volendam (2-4, winst). Genoeg reden voor Pasveer om tegen Excelsior te laten wat hij in zijn mars heeft en om weer eens de nul te houden.

Remko Pasveer houdt de nul tegen Excelsior (2.04)

Net binnen