WTF! Spelers Lille gaan met elkaar op de vuist tijdens oefenduel, krijgen allebei rood

Een bizar tafereel tijdens het oefenduel van de Franse kampioen OSC Lille tegen het Belgische KV Kortrijk (1-1). Na het rustsignaal gingen Lille-ploeggenoten Xeka en Tiago Djaló met elkaar op de vuist. De twee kregen rood van de scheidsrechter, waardoor de Fransen na rust met negen man moesten spelen.

Volgens het Franse medium L'Equipe uitte Xeka kritiek op een moment uit de eerste helft waarbij Djaló in de fout ging. De Portugese middenvelder ging verhaal halen bij zijn ploeggenoot, waarna de twee elkaar in de haren vlogen. Het was voor de scheidsrechter voldoende om ze allebei een rode kaart te geven.

Kortrijk hield in de tweede helft een man aan de kant, zodat het met 10 vs 9 nog een enigszins eerlijke wedstrijd zou kunnen worden. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1. De voorbereiding van Lille verloopt niet vlekkeloos. Supporters waren niet blij met de aanstelling van nieuwe trainer Jocelyn Gouvernnec. Het is ook de vraag of het kampioenselftal van afgelopen seizoen bij elkaar blijft. Doelman Mike Maignan (AC Milan) en middenvelder Boubakary Soumáre (Leicester City) zijn al vertrokken.

In het filmpje is rechts in beeld is het opstootje te zien.