Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer
Mark Koevermans over negatieve reacties op zijn aanstelling: "Dat is niet leuk"

Mark Koevermans werd dinsdag aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Het leidde tot de nodige negatieve reacties bij de fans: "Dat is niet leuk. Maar laten we ervan uitgaan dat goede resultaten tot meer rust leiden."

Frank Arnesen was gelijk geïnteresseerd toen Feyenoord zich meldde

Frank Arnesen vertelt op de persconferentie waarom hij ja heeft gezegd tegen Feyenoord. De nieuwe technisch directeur laat weten dat hij niet lang hoefde na te denken toen de Rotterdammers zich meldden: "Toen Feyenoord bij mij kwam, had ik daar gelijk oren naar. Ik heb met veel mensen binnen de club gesproken en voor mij werd het duidelijk dat ik dit heel graag wilde doen."

Waarom heeft Frank Arnesen ja gezegd tegen Feyenoord?

Arnesen over zijn band met Dick Advocaat

Algemeen directeur Mark Koevermans spreekt doelstellingen bij Feyenoord uit

Mark Koevermans werd dinsdag gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Op de persconferentie spreekt hij zich uit over de doelstellingen van de club. Te beginnen met het tweede elftal van Feyenoord, dat zo snel mogelijk tot de voetbalpiramide moet toetreden.

''We hebben de ambitie om met het tweede elftal zo snel mogelijk in de voetbalpiramide toe te reden. Met het uiteindelijke doel om in de Keuken Kampioen Divisie uit te komen. Daarover zijn we in gesprek met de KNVB.''

Hij gaat verder over het stadion dat er moet komen: ''We hopen dat het stadion er komt, maar dan moet het wel goed zijn. Het gaat om drie dingen: allereerst moet het te bouwen zijn binnen de bouwsom. Het tweede is dat we bezig zijn met de financiering. We willen eigenaar worden van het stadion en we moeten de 440 miljoen bij elkaar zien te krijgen. Heel erg belangrijk: er moet 25 miljoen euro komen uit de businesscase. Als aan deze voorwaarden voldoen wordt, dan zijn we voorstander van een nieuwe stadion.'' 

Kijk live mee naar de persconferentie: Feyenoord presenteert nieuw directieteam

Na de aanstelling van Mark Koevermans als de nieuwe algemeen directeur is de directie van Feyenoord rond. Frank Arnesen, Mark Koevermans en Toon van Bodegom geven dinsdagochtend een persconferentie over de exacte invulling. Vanaf 10:00 uur live te volgen via onderstaande stream. 

Mark Koevermans nieuwe algemeen directeur Feyenoord, Het Legioen bepaald niet blij...

Mark Koevermans is de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. Die functie bekleedde hij, sinds het vertrek van Jan de Jong in de zomer, al op interim-basis. Het is duidelijk dat Het Legioen niet echt warm wordt van de aanstelling van Koevermans. Een kleine greep uit de vele reacties.

'Feyenoord deed poging om Tim Matavz naar De Kuip te halen'

Sinclair Bischop laat in de voetbalpodcast van RTV Rijnmond weten dat Feyenoord in de zomer geprobeerd heeft om Tim Matavz naar De Kuip te halen. Aanvankelijk werd Ricky van Wolfswinkel gezien als de ideale aanvallende versterking, maar bij hem werd een aneurysma in zijn hersenen ontdekt. Daarna waagde Feyenoord dus een onsuccesvolle poging bij de aanvaller van Vitesse.

Nu Nicolai Jørgensen weer geblesseerd is geraakt, is het wel duidelijk dat Feyenoord in de winterstop een nieuwe spits gaat proberen te halen, alleen vraagt Bischop zich af hoeveel budget er beschikbaar is. "Je kunt heel veel namen opnoemen, maar heeft Feyenoord het geld daar voor?" 

Van Wolfswinkel was al nagenoeg rond met Feyenoord

"Van Wolfswinkel was al nagenoeg afgerond en toen werd dat aneurysma gevonden in de hersenen. Dat is zo absurd, dat bedenk je niet. Maar ze hadden geen plan B, geen andere spits waarmee ze rond zijn gekomen. Ze zijn nog wel bezig geweest met Tim Matavz van Vitesse."

Moet Frank Arnesen in de Eredivisie shoppen? "Beide spelers zouden het goed doen bij Feyenoord"

Tweevoudig Oranje-international Johan Zuidema, inmiddels 71 jaar oud, denkt dat Feyenoord er verstandig aan doet om versterkingen te zoeken in de Eredivisie. Vooral op de backs ziet de ex-Ajacied problemen en daarom schuift hij twee spelers naar voren: Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) en Lennart Czyborra (Heracles Almelo).

"Er lopen voldoende spelers in de Eredivisie rond die het bij Feyenoord wellicht goed zouden doen. Zeefuik is daarvan een voorbeeld, maar bijvoorbeeld ook Lennart Czyborra van Heracles Almelo. Die jongen heeft ook een goede drive, laat Zuidema aan De Telegraaf weten." De 20-jarige Duitse jeugdinternational kwam in de zomer van 2018 over van Schalke 04 en is een vaste waarde in Almelo.

Toch is het volgens de oud-aanvaller geen uitgemaakte zaak dat beide spelers slagen in Rotterdam-Zuid: "Je ziet vaker gebeuren dat spelers het bij een club uit de middenmoot van de Eredivisie goed doen, maar bij een topclub als Ajax of PSV vervolgens niet slagen. Het kan echter ook anders. Neem Daley Blind als voorbeeld. Die werd door Ajax een half jaar aan FC Groningen verhuurd en groeide daarna in Amsterdam uit tot een dragende kracht. En kijk eens waar hij heden ten dage staat."

'Feyenoord moet Zlatan Ibrahimovic halen'

Hoewel Zlatan Ibrahimovic al 38 jaar is, schoot hij ook dit seizoen weer met scherp in de Major League Soccer. In 31 wedstrijden was hij 31 keer trefzeker. Zijn volgende bestemming is nog niet bekend, al heeft de Zweedse superster wel al bekend gemaakt weg te gaan bij LA Galaxy. Wat wordt zijn volgende club? Hans Kraaij jr. heeft wel een idee: Feyenoord. De analist stelt in Goedemorgen Eredivisie dat de Rotterdammers een poging moeten wagen.

"Zlatan schiet ze er in Amerika nog makkelijk in en hij is multimiljonair. Als hij nu bij Feyenoord zou spelen, hoeveel zou hij er dan in een Eredivisie-seizoen in schieten? Hij schijnt nu met Bologna bezig te zijn, maar ik weet het niet hoor. Hij is natuurlijk toch al een beetje ‘leuk gek’ in zijn kop en de Eredivisie is wel een paradijs om doelpunten te maken."

Frank de Boer denkt echter niet dat dit haalbaar is voor Feyenoord: "Ik denk dat dat niet realistisch is. Ze zullen hem geen vijf miljoen per jaar betalen."

Feyenoord-aanhang twittert er op los over 'topper' Senesi

Marcos Senesi, een paar weken terug al matchwinnaar tegen RKC met zijn rake kopgoal (3-2), heeft het vertrouwen van de Feyenoord-aanhang teruggewonnen. De Argentijn speelt vooralsnog een verdienstelijke wedstrijd tegen FC Groningen, en dat is de fans in de eerste helft niet ontgaan. 

Lex Immers zat als speler van Feyenoord niet op kritiek te wachten: "Hij is overal mislukt als trainer"

Overal waar Lex Immers binnenkwam, werd getwijfeld aan zijn niveau, zo vertelt de 33-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toch bewees hij bij iedere club zijn waarde, vooral dankzij zijn uitstekende instelling, zo zegt hij zelf. 

"Toen ik hier bij ADO binnenkwam, zeiden de mensen al: 'Leuk, maar die gaat het niet redden'. Uiteindelijk ben ik hier een belangrijke pion geworden en heb ik een transfer naar Feyenoord verdiend. Daar was het precies hetzelfde, maar speelde ik meer dan honderd wedstrijden. Ronald Koeman stelde me altijd op, dat zegt genoeg. De laatste jaren zijn er bij Feyenoord ook niet zoveel 'nummers tien' geweest met zo'n doelpuntenmoyenne. Uiteindelijk heb ik daar vier goede jaren gehad. Martin Jol zei over mij dat ik me aanpas aan het niveau waar ik speel en dat heb ik ook gedaan."

Ook qua instelling is Immers in de loop der jaren flink veranderd. Aanvankelijk trok hij zich de kritiek flink aan: "In het begin bij Feyenoord zei Jan Everse dingen over mij, waarvan ik dacht: wie ben jij om dat te zeggen? Als coach ben je overal door het ijs gezakt en dan ga je dingen roepen over andere mensen. Natuurlijk moeten we dingen vergeten, ik heb ook fouten gemaakt in het leven. Zoals toen met Ajax, dat ik dingen geroepen heb."

Eerste competitienederlaag voor Jong Feyenoord: Jong FC Emmen wint met grote cijfers

Jong Feyenoord heeft dinsdag haar eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Thuis tegen FC Emmen werd met 0-3 verloren.

Alle doelpunten op een rij

Bestemming trainingskamp Feyenoord bekend: Ook onder Advocaat naar vertrouwde locatie

Feyenoord zal in de winterstop opnieuw naar Marbella vertrekken. Het is sinds 2012 de zevende keer dat de Rotterdammers hun tenten opslaan in de Spaanse badplaats. Dick Advocaat ziet geen reden om dit te veranderen, zo laat hij op de website van de club weten.

Feyenoord zal van maandag 6 januari tot zaterdag 11 januari in Spanje verblijven. In een later stadium wordt bekendgemaakt tegen welke ploeg Feyenoord zal oefenen.

Wie moet er dit jaar de zee in?

Humor! Ambtenaar gebruikt in geschreven wet alleen maar Feyenoord-namen

Grote kans dat deze ambtenaar supporter van Feyenoord is ;-). In zijn geschreven wet gebruikt hij alleen maar namen van Feyenoord-spelers. Eerst Ridgeciano (Haps), dan Jens (Toornstra) en tenslotte Leroy (Fer). Humor. 

Aad de Mos haalt uit naar Frank Arnesen, de nieuwe technisch directeur van Feyenoord

Aad de Mos had in 1994 de mogelijkheid om Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos naar PSV te halen, maar hier ging Frank Arnesen destijds voor liggen. Alleen Ronaldo kwam en Rivalo en Roberto Carlos groeiden bij respectievelijk FC Barcelona en Real Madrid uit tot wereldsterren.

Dat zit De Mos nog altijd niet lekker: "Ik kon deze drie voor in totaal negen miljoen halen. Daar ben ik nog steeds gefrustreerd over." Later gaat hij op Twitter nog even verder: "De waarheid komt altijd boven."

Feyenoord-target sluit transfer voorlopig uit: "Niet aan de orde"

Robert Eenhoorn zou de gedroomde nieuwe algemeen directeur van Feyenoord zijn, maar de 51-jarige Rotterdammer zit prima op zijn plek bij AZ. In Studio Voetbal sluit hij een overstap naar Rotterdam-Zuid daarom uit. Toch doet Eenhoorn wel geheimzinnig of er wel/geen contact is geweest.

"Niet aan de orde. Vanaf april heb ik het gelezen, maar het is nooit concreet geworden. Of ik ook niet met ze gesproken heb? Ik praat met iedereen in het voetbal, maar ik ben met AZ bezig."

'Geweldig werken bij AZ'

"Het is geweldig werken bij AZ. Dat komt door al die mensen die er werken. Wat er op het veld gebeurt, is heel bijzonder. Geweldig hoe de staf en spelers dat doen. Maar ook buiten het veld wordt een topprestatie geleverd."

Eljero Elia moet kiezen tussen Feyenoord en Ajax: "Daar hoef ik niet eens op te antwoorden"

Niet bepaald het lastigste dilemma voor Eljero Elia: de ex-Feyenoorder moet kiezen tussen Feyenoord en Ajax. Bij de Rotterdammers speelde hij tussen 2015 en 2017 en werd Elia kampioen. Bij Ajax moest de aanvaller in 2002 juist uit de jeugd vertrekken. Geen lastige vraag voor Elia dus: "Daar hoef ik niet eens op te antwoorden: Feyenoord tot de dood."

Vanaf 50 seconden

Rap met @qpromes of @memphisdepay⁉️🤔

Een bericht gedeeld door 433NL (@433nl) op

Het Legioen staat massaal stil bij overlijden 'Feyenoord-commentator' Hans van Vliet (66)

Triest nieuws: radio-icoon Hans van Vliet in vrijdag overleden. De presentator/commentator, die vooral bekend werd door zijn aanstekelijke commentaar bij wedstrijden van Feyenoord, is slechts 66 jaar geworden. Van Vliet was 25 jaar een bepalende stem op RTV Rijnmond en deed in 2008 zijn laatste Feyenoord-wedstrijd. Veel Feyenoord-fans staan op social media stil bij zijn overlijden.

De stem van Hans van Vliet

Nicolai Jørgensen mist wat in huidige spelersgroep Feyenoord

Nicolai Jørgensen maakte sinds zijn komst naar Feyenoord (2016) grote spelers mee: zo speelde de Deen samen met onder anderen Robin van Persie en Dirk Kuyt. Dergelijke spelers mist hij momenteel bij Feyenoord, zo vertelt de Deen in gesprek met Hand in Hand.

"Het zou gek zijn als ik zou zeggen dat deze spelers niet belangrijk waren. Met Robin van Persie spelen was ook een grote eer. Het is denk ik de beste spelers met wie ik ook samengespeeld heb. Zijn techniek en kijk op het spelletje is iets wat je maar zelden ziet in voetbal. Hij is een top-10 spits in mijn leven."

Ook over Kuyt heeft de Deen alleen maar lovende woorden: "Dirk was als aanvoerder buitengewoon. Hij bracht energie en was de grote leider. En dat type leider hebben we nu inderdaad niet."

'Giovanni van Bronckhorst heeft nieuwe club gevonden'

Giovanni van Bronckhorst sloot zich twee maanden geleden aan bij de City Football Group en kreeg daar de kans om zich te ontwikkelen als trainer. De organisatie heeft naast Manchester City onder meer ook Girona, FC, Melbourne City FC en New York City onder zijn hoede. Volgens de Daily Mirror gaat Van Bronckhorst bij laatstgenoemde club aan de slag als hoofdtrainer. 

Van Bronckhorst wilde na zijn vertrek bij Feyenoord eigenlijk een sabbatical nemen, maar daar komt hij nu dus op terug. Volgens Engelse media zou hij de toezegging hebben gekregen op termijn een grotere rol te krijgen bij de City Football Group. Mocht Van Bronckhorst inderdaad de nieuwe trainer van New York City worden; dan komt hij in Amerika onder anderen Ron Jans (Cincinnati) en Frank de Boer (Atlanta United) tegen.

Kijk eens wie we daar hebben: Marcos Senesi alweer op trainingsveld Feyenoord te bewonderen

Marcos Senesi raakte afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk geblesseerd aan zijn hand en laat om die reden de interlands van Argentinië O23 aan zich voorbijgaan. Toch lijkt het niet al te ernstig, want de centrale verdediger meldt zich donderdag alweer op het trainingsveld van Feyenoord. Senesi traint nog wel apart van de groep.

Feyenoord traint met slechts 12 man, Justin Bijlow inmiddels geopereerd

Feyenoord traint donderdagmiddag met een klein groepje van slechts twaalf spelers. Een groot aantal spelers is uitgevlogen naar hun nationale ploegen; Kenneth Vermeer en Justin Bijlow zijn geblesseerd. Laatstgenoemde is inmiddels geopereerd aan zijn elleboog. Ook Marcos Senesi is geblesseerd, maar hij traint apart.

Marcos Senesi traint apart van de groep

Oranje O17-uitblinker werd weggestuurd bij Feyenoord: "Toen was ik echt in tranen"

Ian Maatsen maakte momenteel furore op het WK Onder 17, maar de Nederlander had het niet altijd even makkelijk. In gesprek met de NOS vertelt de linksback van Chelsea, die twee maanden geleden debuteerde in de EFL Cup, hoe zijn wereld instortte toen hij op 11-jarige leeftijd werd weggestuurd bij Feyenoord. 

"Ze vonden dat ik geen voetbalbeleving had. Ik zeg je eerlijk: toen was ik echt in tranen. Ik wilde stoppen met voetballen. Mijn ouders probeerden mij nog over te halen, maar ik wist het zeker."

Toch gaf Maatsen niet op en via Sparta Rotterdam en PSV kwam Maatsen bij Chelsea terecht: "Ik speelde in die tijd veel op pleintjes en zag ook dat ik hier goed in was, dus kon niet zomaar opgeven. Toen heb ik de draad opgepakt en ging ik in 2013 naar Sparta en twee jaar later naar PSV." Oranje Onder 17 speelt donderdagavond om 20:30 uur de halve finale tegen Mexico.

'Kijk niet vreemd op als dit de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord wordt'

Nu Frank Arnesen zo goed als zeker de nieuwe technisch directeur wordt van Feyenoord is één van zijn eerste taken om een opvolger (voor volgend seizoen) van Dick Advocaat te vinden. De Volkskrant verwacht dat de Deen wel eens met een verrassende naam op de proppen kan komen.

"Volgens insiders moet niet vreemd worden opgekeken als Arnesen met Phillip Cocu op de proppen komt. Arnesens schoonzoon is Cocu's vaste assistent Chris van der Weerden. Cocu was al in beeld bij Anderlecht." Bij laatstgenoemde club was Arnesen vorig jaar werkzaam.

Het Algemeen Dagblad verwacht verder dat Mark Koevermars de voornaamste kandidaat is om de 'nieuwe' algemeen directeur te worden. Die rol vervult hij nu nog op interim basis. 

Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.