PSV - FC Twente door de jaren heen: Historie biedt weinig perspectief voor de Tukkers (top-10)

FC Twente en PSV strijdden enkele jaren geleden nog samen om het landskampioenschap, tegenwoordig ziet de wereld er heel anders uit. PSV doet nog steeds om de bovenste plekken mee, echter vechten de Tukkers voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Een goed resultaat in Eindhoven is zondag welkom. Hoe eindigden de wedstrijden in het (recente) verleden ook alweer? PSV trekt vaak aan het langste eind en dus zullen velen voorspellen dat dit nu weer gaat gebeuren, maar wij durven te wedden dat ze bij FC Twente een zeker 2-6 uitzege bij de Eindhovenaren nog niet vergeten zijn...

FC Twente 1-3 PSV

Hoewel het krachtsverschil tussen beide ploegen inmiddels groot is, biedt FC Twente in de laatste ontmoeting tegen PSV prima weerstand. PSV neemt pas vlak voor tijd afstand van de Tukkers en wint dankzij treffers van Luuk de Jong, Locadia en Pereiro. Ziyech scoort voor de thuisploeg.

FC Twente 0-5 PSV

Een ontmoeting eerder heeft FC Twente helemaal niets in de melk te brokkelen tegen PSV. De thuisploeg wordt aan flarden gespeeld en verliest kansloos met 0-5. Memphis Depay eist een hoofdrol op met twee doelpunten.

PSV 2-0 FC Twente

PSV neemt op 14 december 2014 al in de eerste helft afstand van FC Twente. Uit een hoekschop kopt Luuk de Jong raak tegen zijn oude ploeg en kort voor rust deelt Gini Wijnaldum de doodsteek uit aan FC Twente.

PSV 3-2 FC Twente

Ook de vierde ontmoeting uit ons lijstje wordt gewonnen door PSV, al gaat het deze keer met pijn en moeite. De verdedigers van PSV, die toch zijn aangenomen om doelpunten tegen te houden, zorgen voor de treffers deze wedstrijd. Zowel Santiago Arias als Jetro Willems komt tot scoren.

PSV 2-2 FC Twente

Biedt FC Twente dan helemaal geen weerstand in deze ontmoeting? Jawel hoor, op 14 september 2013 pakken de Tukkers in eigen huis een punt tegen PSV. Lange tijd lijkt het erop dat FC Twente zelfs gaat winnen, maar een gelukkig schot van Memphis Depay brengt de eindstand op 2-2. Het hoogstandje van Dusan Tadic willen we jullie niet onthouden.

PSV 3-0 FC Twente

FC Twente krijgt op 9 december 2012 een pijnlijke tik te verwerken. De ploeg van Steve McClaren, op dat moment koploper van de Eredivisie, gaat in Eindhoven met harde cijfers ten onder. Matavz, Wijnaldum en Narsingh zijn de doelpuntenmakers.

PSV 2-6 FC Twente

De ontmoeting waar de supporters van FC Twente zonder twijfel met het meeste plezier op terugkijken, is die van 4 maart 2012. In een ongelooflijke wedstrijd wint de ploeg van McClaren met 2-6 van PSV. Ondanks de rode kaart van Douglas kort na rust komt FC Twente geen moment in de problemen en wint het zeer overtuigend en verdiend.

FC Twente 0-2 PSV

Op 23 december 1990 heeft PSV het een helft lastig met FC Twente, maar na de 0-1 van John Bosman gaat het lopen bij de Eindhovenaren. Uiteindelijk blijft de schade beperkt voor de thuisploeg en weet alleen Gheorghe Popescu nog te scoren.

In het seizoen 1988/1989 ontmoeten PSV en FC Twente elkaar in de derde ronde van het bekertoernooi. Twee doelpunten van Gerald Vanenburg zorgen ervoor dat PSV verder bekert. De actie van Hans Gilhaus bij de tweede goal verdient ook een eervolle vermelding.

PSV 2-2 FC Twente

Het is inmiddels meer dan 30 jaar geleden, maar de ontmoeting tussen PSV en FC Twente in 1985 is ook een hele aardige. Twee mooie doelpunten van Willy Carbo zorgen ervoor dat FC Twente een punt meeneemt uit Eindhoven. Voor de thuisploeg zijn Hysen en Thoresen trefzeker.