Mwene: ‘In de Bundesliga zouden wij in de top drie staan’

Phillipp Mwene werd afgelopen zomer door PSV transfervrij opgepikt bij FSV Mainz 05. De Oostenrijkse-rechtsback laat in een gesprek met Kicker weten het naar zijn zin te hebben in Eindhoven.

Mwene is maar wat blij dat de club uit Eindhoven afgelopen zomer aanklopte voor zijn diensten: “PSV is een grote club in Nederland, het was een eer dat ze voor mij kwamen.” De 27-jarige verdediger deed eerder in de Bundesliga al drie jaar ervaring op en weet nu wat het verschil in niveau tussen beide competities is. “Het verschil tussen de Eredivisie en de Bundesliga is er zeker, maar de bovenste top tien clubs in Nederland zouden zeker mee kunnen in de Bundesliga. Wij (PSV) zouden in Duitsland in de top drie staan."

Niet bang voor Ajax

Op dit moment staat PSV eerste in de competitie. Later deze maand ontmoet PSV nummer twee, Ajax. In een vooruitblik op deze wedstrijd laat Mwene weten onder de indruk te zijn van de Amsterdammers. “Ajax heeft op individueel niveau de beste ploeg in de competitie.” Desondanks is de Oostenrijker niet bang voor Ajax: “Wij kunnen ze verslaan, dit hebben we eerder al bewezen in de finale van de Johan Cruijff Schaal (4-0 overwinning).”

Net binnen