Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer
Jaap Stam heeft keuze voor spitspositie bij Feyenoord al gemaakt

Onder Giovanni van Bronckhorst was Nicolai Jörgensen dit seizoen lang niet altijd zeker van een plek in de basis; dat had ook te maken met de aanwezigheid van Robin van Persie. Volgend jaar, onder Jaap Stam, kan de Deense spits echter wél weer rekenen op het vertrouwen van zijn trainer. Kees Jansma en Martijn Krabbendam hebben namelijk vernomen dat Stam bijzonder onder de indruk is van Jörgensen en hem als de ideale aanvalsleider ziet.

Jansma begint in Natafelen: "Ik heb gehoord dat Jaap Stam gecharmeerd is van Nicolai Jörgensen." Krabbendam bevestigt dat: "Dat heb ik ook gehoord. Bovendien is mij verteld dat hij blijft. De clubs zullen niet voor hem in de rij staan. Hij heeft blijkbaar last gehad van de aanwezigheid van Robin van Persie en heeft behoefte aan vertrouwen."

Johan Derksen wijst gedroomde kandidaat om Martin van Geel op te volgen aan

Feyenoord heeft inmiddels vijf technisch directeuren benaderd om Martin van Geel op te volgen, maar telkens kregen de Rotterdammers 'nee' te horen. Volgens Johan Derksen is er geen man over boord, want de gedroomde opvolger zit niet bij dat vijftal. Derksen adviseert Feyenoord om snel een poging te wagen bij Ted van Leeuwen.

In Veronica Inside laat hij maandagavond weten: "Ik vind het niet zo moeilijk. Ik ben een groot liefhebber van Ted van Leeuwen, al acht ik de kans niet groot dat hij vertrekt, aangezien hij net een nieuwe trainer heeft aangesteld bij FC Twente (Gonzalo Garcia Garcia red.). Hij zal niet weglopen."

Mocht Van Leeuwen inderdaad bedanken voor de functie, dan ziet Derksen nog twee andere geschikte kandidaten: "Stan Valckx heeft de ervaring en Henk van Stee is een jongen uit de Feyenoord-school. Dan heb je rust in de tent."

LOLBEELDEN: Feyenoord-fan Vivianne Miedema weigert op Oranje-training cadeau van Ajacied

De Oranje Leeuwinnen spelen over exact drie weken hun eerste wedstrijd op het WK 2019 in Frankrijk. Maandag trainden de dames voor het eerst in aanloop naar het toernooi en daar gebeurde iets grappigs. 

Het is geen geheim dat sterspeelster Vivianne Miedema diehard Feyenoord-supporter is. Toen een Ajax-fan vroeg om een foto werkte ze nog mee, maar de topscorer van Oranje neemt geen cadeautjes aan van Ajacieden. Lol! 

Vivianne Miedema in Feyenoord-shirt

Robin van Persie niet eens met de wijze waarop Willem van Hanegem kritiek uit: "Veel te negatief"

Robin van Persie in gesprek met Hans Kraaij jr. over de kritiek die Willem van Hanegem vaak uit op Feyenoord. Hoewel het Van Persie zelf weinig doet, vindt hij dat Van Hanegem vaak veel te negatief is in zijn benadering: "Mij raakt het niet, maar voor jonge spelers kan dat lastig zijn. Hoewel hij recht heeft op zijn mening, is het niet mijn manier. Ik zou het anders aanpakken."

Transfer aanstaande? 'Mexicaanse topclub wil Feyenoorder graag hebben'

De kans is bijzonder groot dat Renato Tapia deze zomer definitief vertrekt bij Feyenoord. De Peruviaanse middenvelder, die het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor Willem II, staat volgens Zuid-Amerikaanse media in de belangstelling van de Mexicaanse topclub Cruz Azul.

Tapia kwam in 2016 voor 2.5 miljoen euro over van FC Twente, maar kon in Rotterdam nimmer indruk maken. Zijn contract loopt over een jaar af en dus moet Feyenoord komende zomer een keuze maken: verlengen of verkopen. Er bestaat een kans dat Jaap Stam Tapia komend seizoen een kans wil geven, maar diverse buitenlandse media melden dat de interesse van Cruz Azul serieus is.

'Zorgelijke situatie bij Feyenoord: Rotterdammers krijgen van vijf technisch directeuren 'nee' te horen'

Martin van Geel vertrekt op 1 juni a.s. definitief bij Feyenoord. Dit maakte hij eind maart al bekend, maar twee maanden later heeft Feyenoord nog altijd geen nieuwe technisch directeur aangesteld. Volgens De Telegraaf doen de Rotterdammers echt hun best wel, maar krijgen ze steeds 'nee' te horen. Liefst vijf kandidaten bedankten al voor de eer.

Joris Mathijsen (Willem II), Ferry de Haan (Excelsior) en Earnest Stewart (Amerikaanse voetbalbond), Nico-Jan Hoogma (KNVB) en Max Huiberts (AZ) gingen niet op de uitnodiging van Feyenoord in. Zodoende is de situatie bij Feyenoord volgens De Telegraaf ronduit zorgelijk, want Van Geel kan geen beslissingen meer nemen, er is geen actief verkoopbeleid en Jaap Stam heeft geen aanspreekpunt. Wordt vervolgd. 

Jaap Stam schrok van onverwacht nieuws Feyenoord: "Daar is nooit over gesproken"

Jaap Stam wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord. De oefenmeester, die het afgelopen half jaar aan het roer stond bij PEC Zwolle, vertelt over de reden waarom hij naar Feyenoord vertrekt.

In het interview komt ook het vertrek van technisch directeur Martin van Geel ter spraken. Jaap Stam geeft aan dat hij schrok van het vertrek en zegt ook dat er in de gesprekken nooit is aangegeven dat hij zou gaan vertrekken. Tevens gaat hij in op de selectie voor komend seizoen.

Lees ook:
Walgelijk: Feyenoord-fans misdragen zich op complex AVV Swift en zingen antisemitische leuzen

Hoewel er op het veld totaal geen sprake was van vijandigheid, ging het zaterdag na het duel tussen het eerste elftal van Swift en de amateurs van Feyenoord mis. Meegereisde 'fans' van Feyenoord provoceerden na afloop met vuurwerk en antisemitische leuzen, de politie kon een confrontatie in Amsterdam op het nippertje voorkomen, zo meldt AT5.

Wel benadrukt de politie dat deze actie de gesprekken over het toelaten van Feyenoord-fans bij De Klassieker bemoeilijkt. Op de beelden is (helaas) te zien hoe Feyenoord-fans 'Hamas, hamas, alle Joden aan het gas' zingen. Walgelijk natuurlijk. 

Een woordvoerder van Swift laat aan AT5 weten: "We kregen van de spelers en technische staf van Feyenoord door dat dit mensen waren die normaal nooit meereizen. De wedstrijd was een heel leuke pot, zonder vijandigheid. Na afloop begonnen de Feyenoordsupporters echter te provoceren."

Ook werden de ruiten van de spelersbus van Feyenoord ingegooid. De politie gaat nog onderzoeken of dit door Swift-supporters is gedaan of doo Ajaxfans, die ook aanwezig waren bij het duel.

Feyenoord-fans zingen 'Hamas, hamas, alle Joden aan het gas.' 

Ook Ajax-fans waren zo te zien aanwezig

Next time better

Een bericht dat is gedeeld door @ amsterdamhooligans5th op

WAT EEN PEGEL: Feyenoord O19-speler produceert wereldgoal tegen Vitesse (VIDEO)

Absolute wereldgoal van Denzel Hall tegen Vitesse Onder 19. De speler van Feyenoord Onder 19 volleert prachtig raak. Die heeft de doelman echt alleen maar gehoord. 2-1 voor de Rotterdammers.

De 1-0 van Cheick Touré was iets minder fraai

Ruben Schaken over 'zijn schitterende tijd' bij Feyenoord: "Had uitstekende klik met Graziano Pellè"

Voetbalflitsen in gesprek met Ruben Schaken! Over Oranje, samenwerken met Louis van Gaal, zijn periode bij Feyenoord en de bijzondere band die hij heeft met Graziano Pellè: "We hadden een geweldige klik bij Feyenoord, dat liep echt als een tierelier. Nog steeds heb ik goed contact met hem."

Verder over zijn veelbesproken boek en het stukje professionaliteit dat Schaken miste bij ADO Den Haag: "We kregen bijvoorbeeld pizza na de wedstrijd. Dat vind ik geen topsport." 

'Jordy Clasie weg bij Feyenoord': "Hij keert terug bij Southampton"

De kans is klein dat Jordy Clasie ook komend seizoen bij Feyenoord speelt. De huurling van Southampton heeft in Engeland nog een contract tot 2020 en wil Southampton nog iets aan hem verdienen, dan zal het Clasie komende zomer moeten verkopen. Over een jaar is hij namelijk transfervrij en dus lijkt het uitgesloten dat de Rotterdammers hem nog een jaar kunnen huren.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam laat aan Veronica Inside weten dat Clasie komende zomer terugkeert naar Feyenoord: "Jordy Clasie gaat in eerste instantie terug naar Southampton." Beide partijen willen wel met elkaar verder, alleen is het de vraag of Feyenoord een transfersom gaat ophoesten voor de middenvelder.

Geeft Adam Maher hier een duidelijke hint over vertrek naar Feyenoord?

Adam Maher heeft zijn aflopende contract bij AZ nog altijd niet verlengd en dus kan hij komende zomer transfervrij vertrekken uit Alkmaar. Feyenoord is één van de clubs die genoemd wordt en Maher zelf lijkt wel oren te hebben naar een overstap naar Rotterdam-Zuid.

Op Twitter schrijft een Feyenoord-supporter: "Maher naar Feyenoord?" En wie vindt die reactie leuk? Adam Maher zelf! Wordt vervolgd. 

'Tonny Vilhena in belangstelling van Europese topclub, Feyenoorder kan miljoenen verdienen'

De kans is groot dat Tonny Vilhena Feyenoord komende zomer na acht seizoenen achter zich laat. De 24-jarige middenvelder maakt er geen geheim van na dit seizoen graag een stap te willen maken en volgens diverse media, waaronder Futbol Verileri, zou Vilhena in de belangstelling staan van de gevallen topclub Fenerbahce SK.

De Turkse topclub is bereid zo'n zes miljoen euro te betalen voor Vilhena, wiens contract in de zomer van 2020 afloopt. De international kan in Turkije een contract ondertekenen tot 2023 en zo'n 2.5 miljoen euro per jaar verdienen. 

Tonny Vilhena over een eventueel vertrek

Wat gaat Robin van Persie nu doen? Rafael van der Vaart maakt hilarisch grapje bij Studio Voetbal

Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk waren in het verleden zeker geen beste vrienden. Bij Feyenoord botsten beide spelers al eens en toen Van Hooijdonk tijdens het WK 2014 kritiek uitte op Van Persie bereikte de ruzie het kookpunt. Inmiddels kunnen de heren weer wat beter met elkaar overweg, maar Rafael van der Vaart kan het toch niet laten om zondagavond een grapje te maken bij Studio Voetbal.

Als er aan tafel gevraagd wordt wat Van Persie nu moet gaan doen, grapt hij: "Hij kan hier aanschuiven als Van Hooijdonk er niet is." Gelukkig kan Pierre het grapje waarderen.

Van Persie over Van Hooijdonk tijdens WK 2014

Samenvatting Feyenoord - ADO Den Haag 0-2 (alle goals)

Samenvatting van het duel Feyenoord - ADO Den Haag 0-2. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer, St.Juste, Botteghin, v.Beek, Malacia, Toornstra, Clasie (Jörgensen/65), Vilhena, Berghuis, v.Persie (Vente/90+2), Larsson (Kökcü/72). 

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, El Khayati, Goossens (Necid/29), Becker, Immers, Falkenburg (Goppel/88).

Robin van Persie kijkt met spijt terug op beslissing: "Dat was niet eerlijk van me"

Nog één wedstrijd en dan zit de carrière van Robin van Persie er definitief op. De routinier van Feyenoord neemt zondag tegen ADO Den Haag afscheid en zal tegen Fortuna Sittard (woensdag) niet meer spelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij alvast terug op zijn mooie loopbaan. Van Persie kijkt niet overal met trots op terug, zo laat hij weten.

Zo besloot hij tijdens het EK 2012 helemaal niet met de Nederlandse pers te praten. Van Persie legt in gesprek met de krant uit waarom hij destijds tot dit besluit kwam.

"Wilfred Genee zou mij live interviewen op televisie. Dat vond ik prima, maar alleen met de voorwaarde dat hij geen vragen zou stellen over mijn aanstaande transfer van Arsenal naar Manchester United. Ik vond dat privé en zei 'asjeblieft, respecteer dat'. Wat denk je? Had Wilfred toch nog een allerlaatste vraag.. Bij ieder interview dat ik vervolgens gaf kwam die vervelende laatste vraag. Dat werd awkward. Toen besloot ik niets meer te zeggen. Dat was niet eerlijk, het kon niet wat ik toen deed en dat snap ik nu goed."

Feestbeelden! Feyenoord O16 haalt uit tegen directe concurrent en is kampioen

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag met een 5-2 zege op de leeftijdsgenoten van Vitesse het kampioenschap veilig gesteld. De Rotterdammers zijn na de klinkende zege op de enige overgebleven concurrent niet meer te achterhalen. Feyenoord won dit seizoen onder meer met 0-9 van PSV en met 1-7 bij Ajax. 

Het feestje wordt gevierd hoor, bakken water over elkaar heen, LOL!

VIDEO: Nieuwe Van Persie staat al klaar

We nemen zondag afscheid van Robin van Persie, maar gezien deze beelden hoeven we niet heel lang te wachten om weer te kunnen genieten van een Van Persie op de voetbalvelden.

Throwback: Speech Robin van Persie na winst KNVB Beker

Robin van Persie neemt zondag afscheid als voetballer in de Kuip. Een geweldige carrière, met een succesvol eerste seizoen bij zijn terugkeer naar Feyenoord. Van Persie wist de KNVB Beker te pakken met zijn Feyenoord en besloot het legioen toe te spreken.

Mikos Gouka: "Ze nemen bij Feyenoord alle tijd om nieuwe TD te vinden"

Feyenoord neemt aan het eind van het seizoen niet alleen afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie, maar ook TD Martin van Geel heeft eerder dit seizoen aangegeven te vertrekken bij de Rotterdammers. Volgens Feyenoord-watcher Mikos Gouka neemt Feyenoord daar alle tijd voor.

Wat een held! Giovanni van Bronckhorst grapt over wie de opstelling maakt bij Feyenoord

Als Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie wordt gevraagd wie eigenlijk de opstelling maakt voor ADO Den Haag-thuis, komt hij verrassend leuk uit de hoek: "Het is voor de verandering misschien eens leuk als ik de opstelling mag maken, want het is ook mijn laatste wedstrijd in De Kuip."

Tonny Vilhena hint naar vertrek bij Feyenoord komende zomer

Robin van Persie stopt, Giovanni van Bronckhorst zwaait af als trainer van Feyenoord, maar het zou goed kunnen dat ook Tonny Vilhena zondag zijn laatste thuiswedstrijd voor de Rotterdammers speelt. De middenvelder van Feyenoord staat open voor een vertrek uit Rotterdam-Zuid: "Dat heb ik al vaker gezegd."

Speelt Robin van Persie zondag in De Kuip zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord?

Robin van Persie speelt zondag tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. Dit heeft hij in samenspraak met de technische staf besloten. Giovanni van Bronckhorst laat op de persconferentie weten dat Van Persie in de laatste speelronde tegen Fortuna Sittard zeker niet meer in actie komt. 

Van Bronckhorst over interesse Club Brugge

Officiële supportersvereniging Feyenoord maakt prachtig graffiti-kunstwerk voor Robin van Persie

Robin van Persie speelt zondag tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd in De Kuip en daar staan de Feyenoord-fans dagen voor de wedstrijd al bij stil. Met dit prachtige kunstwerk in Rotterdam wordt Van Persie bedankt voor bewezen diensten. Gemaakt door FSV De Feijenoorder. Wat een kunstwerk. Te bewonderen in Rotterdam Crooswijk. 

Deze website van Socios Sports gebruikt “cookies”. Er worden functionele cookies gebruikt, noodzakelijk voor de werking van de website en statistische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik en effectiviteit van de website. De website gebruikt ook advertentie cookies om advertenties af te stemmen op uw voorkeuren op basis van uw klikgedrag. Tenslotte worden via de website ook social media cookies geplaatst om dingen te kunnen ‘liken’ en ‘delen’. Advertentie- en social media cookies zijn van derde partijen en verzamelen mogelijk ook uw gegevens buiten deze websites. Door op “Ja, ik accepteer de genoemde cookies”, geeft u toestemming voor het plaatsen van advertentie cookies. Meer weten over cookies? Klik dan hier.