Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League

Door de Champions League-eindzege van Real Madrid zit Ajax komend seizoen in Pot 1 tijdens de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. Voetbalflitsen zet de mogelijke tegenstanders van de Amsterdammers op een rijtje.

Pot 1 bestaat uit de kampioenen van de grote zes landen op de coëfficiëntenranking (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Portugal) en de winnaars van de Champions League en Europa League.

Real Madrid is dit seizoen kampioen van Spanje geworden én heeft de Champions League gewonnen. Daardoor hebben de Madrilenen een dubbel ticket voor Pot 1. Een van die tickets schuift zodoende door naar de kampioen van de Europese nummer zeven op de coëfficiëntenranglijst: Ajax.

Mogelijke tegenstanders Ajax

Nu rest de vraag welke ploegen Ajax kan treffen in de groepsfase van het miljardenbal. De ploeg van Alfred Schreuder ontloopt in ieder geval Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain en FC Porto.

Ajax stuit echter wel op een ploeg uit Pot 2, bestaande uit Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig en Tottenham Hotspur. In Pot 3 zitten clubs als Borussia Dortmund en Internazionale, terwijl Pot 4 voor een groot deel nog gevormd moet worden.

Potindeling Champions League

Pot 1: Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, Ajax, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain en FC Porto

Pot 2: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig en Tottenham Hotspur

Pot 3: Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Internazionale, Napoli, Sporting Portugal, Bayer 04 Leverkusen en Olympique Marseille (afhankelijk van resultaten in voorrondes)

Pot 4: Club Brugge en Celtic

Virtuele potindeling Champions League 2022/2023

Pot 1 Champions League 2022/2023

Pot 2 Champions League 2022/2023

Pot 3 Champions League 2022/2023

Pot 4 Champions League

Net binnen