Dit zijn de duurste Nederlandse profvoetballers ter wereld

Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Arjen Robben zijn voorbeelden van nationale helden van vroeger, maar de huidige transfermarkt is tegenwoordig een graadmeter van kwaliteit. Welke tien Nederlandse profvoetballers vertegenwoordigen op dit moment de hoogste financiële waarde?

Dat zoekt Voetbalflitsen voor je uit! In de Eredivisie spelen een aantal basisspelers van het Nederlands elftal, maar een groot deel bereikte via de Nederlandse competitie ook de Europese top. Denk aan de Premier League, Bundesliga, Serie A en La Liga. Tijd voor een overzicht van de duurste profvoetballers uit eigen land!

Dit zijn de duurste Nederlandse profvoetballers ter wereld

Teun Koopmeiners, Joshua Zirkzee en Jeremie Frimpong

Er zijn drie heren met dezelfde marktwaarde, namelijk een waarde van 50 miljoen euro. Dat is het prijskaartje dat is gehangen aan Teun Koopmeiners, Joshua Zirkzee en Jeremie Frimpong. De aanvaller verkaste al naar Manchester United, terwijl de andere twee heren naar alle waarschijnlijkheid ook een transfer gaan maken in Europa. 

Micky van de Ven én Cody Gakpo

Micky van de Ven is de nummer vijf van deze lijst, waarin de duurste Nederlandse profvoetballers staan. De 23-jarige verdediger brak via de jeugd van FC Volendam door en speelde een aantal duels in de Keuken Kampioen Divisie. In de transferzomer van 2021 verliet hij het vissersdorp voor een avontuur bij VfL Wolfsburg, waar hij na twee jaar werd weggekocht door Tottenham Hotspur. In Londen is hij inmiddels een vaste basisspeler, werd hij ook Oranje-international en liep zijn marktwaarde op tot 55 miljoen euro.

Ook Cody Gakpo is goed voor dezelfde marktwaarde. De Nederlander begon aan zijn loopbaan in de jeugd van PSV en groeide als échte Eindhovenaar uit tot held van de club en supporters. Een fantastisch WK bezorgt hem de gewenste toptransfer naar het buitenland, waar Liverpool FC voldoende gezien heeft en de vleugelaanvaller weet te strikken. 

Matthijs de Ligt

De jongste basisdebutant van een Nederlandse club in Europa: dat is één van de records van Matthijs de Ligt. De verdediger was namelijk al snel belangrijk voor Ajax, waar hij uiteindelijk als steunpilaar en aanvoerder vertrok. Het Italiaanse Juventus haalde De Ligt aan boord en daar deed hij het verdienstelijk, maar helemaal onbetwist was zijn basisplaats niet. Na drie jaar in de Serie A kocht Bayern München de sterke verdediger, maar naar verluidt mag hij daar ook weer vertrekken. Zijn huidige waarde? 65 miljoen euro!

Frenkie de Jong

In de laatste maanden geteisterd door veelvuldig en langdurig blessureleed, maar desondanks is Frenkie de Jong nog altijd één van de duurste Nederlandse profvoetballers. Hij staat met een marktwaarde van 70 miljoen euro namelijk op plek twee. De middenvelder van FC Barcelona was in 2019 nog een stuk meer waard, oordeelt Transfermarkt.nl

Xavi Simons

Slechts 21 jaar en inmiddels één van de supersterren van Oranje. Zijn naam is Xavi Simons en na een vroegtijdig vertrek naar Barcelona waren er veel Nederlandse liefhebbers die hem uit het oog verloren. Na een transfer naar PSV werd hij één van de revelaties van de Eredivisie en het nationale voetbal. Paris Saint-Germain besloot hem terug te kopen, te stallen bij RB Leipzig en heeft hem ook deze zomer opnieuw uitgeleend.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers