Zorgen nemen toe: FC Barcelona neemt Frenkie niet mee op tour

Veel grote voetbalclubs als Manchester City, Manchester United en Real Madrid gaan op tournee naar de Verenigde Staten. Zo ook het FC Barcelona van Frenkie de Jong. Alleen gaat de oud-Ajacied niet mee op reis naar de andere kant van de oceaan. Zijn blessure gooit wederom roet in het eten en de zorgen blijven toenemen.

Even leek het erop dat Frenkie het EK met Oranje zou halen. Hij trainde in het begin mee, maar toen de eerste groepswedstrijd eenmaal dichterbij kwam, bleek het er toch niet in te zitten. Het herstel van de middenvelder verloopt moeizaam en de onrust neemt toe. 

De blessure van Frenkie de Jong

Alle oefenwedstrijden die in de Verenigde Staten gespeeld gaan worden, zullen heerlijke potjes zijn. Het was perfect geweest voor De Jong om zijn eerste speelminuten weer te maken. AS meldt dat er gesproken is tussen de voetballer, de nieuwe trainer Hansi Flick en artsen van de club. Er is besloten dat het veel te vroeg is. 

Barça weet nog niet zeker of Frenkie al speelminuten kan maken op 17 augustus tegen Valencia, wanneer La Liga begint. Het herstellen van de enkelblessure die de spelverdeler heeft, duurt normaal gesproken tussen de zes en acht weken. Bij de international duurt het ondertussen al twaalf weken. 

Bondscoach Ronald Koeman uit zijn zorgen en kritiek

"Ja, ik spreek regelmatig met Frenkie; we kennen elkaar goed", aldus de bondscoach van Oranje. "Hij maakt zich zorgen over zijn herstel. De blessure is serieus en we moeten afwachten hoe het verder verloopt."

De oud-Barça trainer is kritisch op de club, want hij vindt dat ze te veel risico hebben genomen met de stervoetballer. "Ik weet meer dan jullie over de situatie. Hij heeft belangrijke wedstrijden gespeeld zonder volledig fit te zijn. Het was niet goed voor de gezondheid, maar ik begrijp dat het een cruciaal moment voor Barcelona was."

Barcelona mist meer belangrijke spelers

Frenkie de Jong is niet de enige sterspeler die de Catalaanse voetbalclub mist vanwege een blessure. Ansu Fati, Gavi en Ronald Araújo missen ook het uitstapje naar de VS. Met Pedri als laatste speler die geblesseerd raakte (tijdens het EK in Duitsland), mist de club een paar van hun belangrijkste spelers. De zorgen bij FC Barcelona over de aanhoudende blessure van Frenkie de Jong zijn groot

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers