Koeman deelt zorgwekkende update rond blessure Frenkie de Jong

Ronald Koeman heeft een zorgwekkende update gegeven rond de blessure van Frenkie de Jong. De middenvelder blijkt voorlopig nog niet in actie te kunnen komen voor FC Barcelona en maakt zich zorgen.

De Jong liep in april een ernstige enkelblessure op tijdens El Clasico na een harde botsing met Federico Valverde. Deze blessure had ernstige gevolgen, waaronder het missen van het EK met Oranje. Koeman, die momenteel op vakantie is in Spanje, sprak openhartig met de Spaanse media over de situatie van zijn speler.

"Ja, ik spreek regelmatig met Frenkie; we kennen elkaar goed. Hij maakt zich zorgen over zijn herstel. De blessure is serieus en we moeten afwachten hoe het verder verloopt. Hij is op dit moment nog niet wedstrijdfit", aldus Koeman. Hij benadrukte dat De Jong nog niet klaar is om terug te keren naar het veld en betuigde zijn hoop op een spoedig herstel. Afgelopen zomer moest De Jong al het EK 2024 aan zich voorbij laten gaan.

Koeman uitte ook kritiek op FC Barcelona. Volgens de bondscoach heeft de club risico's genomen door De Jong te laten spelen, terwijl hij nog niet volledig fit was. "Ik weet meer dan jullie over de situatie. Hij heeft belangrijke wedstrijden gespeeld zonder volledig fit te zijn, zoals de wedstrijden tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Het was niet goed voor zijn gezondheid, maar ik begrijp dat het een cruciaal moment voor Barcelona was", zei Koeman kritisch.

De situatie van Frenkie de Jong blijft dus zorgwekkend. Bij FC Barcelona zijn de zorgen om een aanhoudende blessure van de middenvelder dan ook groot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers