'Zorgen om Frenkie de Jong: Barça vreest langdurige enkelproblemen'

De fysieke gesteldheid van Frenkie de Jong baart FC Barcelona en de fans grote zorgen. De Nederlandse middenvelder kampt al geruime tijd met hardnekkige enkelproblemen die zijn deelname aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen op losse schroeven zetten.

Volgens berichten in de Spaanse media, waaronder Sport en Diari ARA, zijn de zorgen over zijn blessure zodanig dat men vreest voor langdurige problemen voor De Jong.

Wat voor blessure heeft Frenkie?

De problemen voor De Jong begonnen in september van het afgelopen seizoen toen hij voor het eerst geblesseerd raakte aan zijn enkel. In maart liep hij opnieuw een blessure op en in april, tijdens El Clásico tegen Real Madrid, verergerden zijn klachten wederom. Hierdoor moet de middenvelder voor rust het veld al verlaten. Ondanks pogingen tot herstel bleek de blessure hardnekkig, wat uiteindelijk leidde tot zijn uitsluiting van het EK in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman besloot zes dagen voor de eerste wedstrijd dat De Jong niet fit genoeg was om deel te nemen.

Complexiteit van de blessure

Volgens Diari ARA zijn de enkelproblemen van De Jong specifiek gerelateerd aan de zogenoemde syndesmose, een gebied dat bekend staat om zijn lastige diagnose en behandeling. Deze blessure is moeilijk op te sporen, te behandelen en te voorkomen dat deze chronisch wordt, wat voor veel onzekerheid zorgt. 'De problemen die hij heeft met de syndesmose van de enkel zijn moeilijk op te sporen, te behandelen en te voorkomen dat ze chronisch worden' aldus het rapport.

De komende maanden zijn cruciaal voor Frenkie de Jong en zijn toekomst bij FC Barcelona. Zijn herstelproces zal nauwlettend worden gevolgd, en de club zal moeten besluiten hoe zij hiermee omgaan. Het risico op een chronische blessure kan niet worden genegeerd, en mogelijke oplossingen zoals rust, therapie of zelfs een operatie worden overwogen. De toekomst van De Jong bij FC Barcelona is door zijn blessureleed nog onzekerder geworden. Hansi Flick, de nieuwe trainer, overweegt zelfs om de middenvelder deze zomer te laten gaan.

Feyenoord-doelman vertrekt