BREAKING: Frenkie de Jong mist EK door enkelblessure

Frenkie de Jong zal niet meedoen met Oranje op het EK. De middenvelder liep bij FC Barcelona een blessure op en leek net op tijd te kunnen aansluiten bij Nederland, maar dit blijkt nu minder waar. De Jong zal moeten herstellen en kan daardoor niet in actie komen.

Waarom gaat Frenkie de Jong niet naar het EK?

De middenvelder moest in het verloren duel met Real Madrid (3-2), het veld per brancard verlaten. FC Barcelona kwam vervolgens met een update rond de blessure van De Jong: Een verstuikte enkel. Ronald Koeman gaf weken later vervolgens een update aan ESPN. "Als je het over Frenkie de Jong hebt, is het pas het beginstadium natuurlijk. De verwachting is wel dat hij fit kan zijn als alles goed verloopt." De Nederlander was nog steeds uit de roulatie maar werd desondanks opgenomen in de voorlopige selectie.

Frenkie de Jong komt met statement

Op zijn Instagram-pagina liet Frenkie de Jong van zich horen. "Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig. Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi. Het oranje shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land. Maar nu ga ik, net zoals het hele oranje legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys."

Koeman reageert op uitvallen De Jong

Ronald Koeman liet in gesprek met NOS van zich horen kort na het nieuws over het uitvallen van De Jong. "Vanuit testen is gebleken dat hij niet mee kan. Dan constateer je dat hij de komende drie weken niet honderd procent fit is om op dit niveau mee te kunnen spelen. Ik had al een beetje in mijn hoofd dat Polen kortdag zou zijn, ik hoopte om hem een deel tegen Frankrijk in te kunnen zetten, maar dat kan niet." Dit zijn de mogelijke vervangers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers