'Flick wil Frenkie de Jong op één beding laten gaan bij FC Barcelona'

De komst van Hansi Flick naar FC Barcelona lijkt niet positief uit te gaan spelen voor Frenkie de Jong, zo klinkt het in Spanje. Flick zou namelijk een landgenoot naar zijn nieuwe club halen om de Oranje-international te vervangen.

Uit berichtgeving van Diario SPORT blijkt namelijk dat De Jong nog altijd een onderwerp van gesprek rond uitgaande transfers. De 27-jarige middenvelder wil zelf het liefst bij zijn droomclub in Barcelona blijven, maar kan wel voor een financiële opsteker voor Barça zijn. Vandaar dat de toekomst van De Jong al enkele seizoenen onduidelijk lijkt. In Barcelona beschikt De Jong nog over een doorlopend contract tot medio 2026.

'Kimmich als vervanger van De Jong'

De Jong zou wel in de plannen van Flick voorkomen, maar de Duitse oefenmeester zou desondanks overwegen om de middenvelder te laten vertrekken. Hierbij komt wel dat Flick dat enkel onder één voorwaarde wil. Zo zou hij een waardige vervanger in de plaats willen zien, waardoor de naam van Joshua Kimmich weer zou gevallen rond Camp Nou. Flick kent Kimmich goed uit zijn tijd bij Bayern München en het Duitse nationale elftal.

Frenkie de Jong in duel met Joshua Kimmich
Frenkie de Jong (FC Barcelona) in duel met Joshua Kimmich (Bayern München)

Eerder dit jaar uitte De Jong zich nog zeer kritisch uit over de Spaanse pers, die zich volgens de middenvelder moeste schamen om verhalen over zijn toekomst bij Barça.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers