Oranje-speler vraagteken voor EK: 'Kan niet zeggen dat ik er bij ben'

Oranje kan in de eerste wedstrijd van het EK 2024 tegen Polen niet helemaal rekenen op de fitheid van één van de sterspelers. In gesprek met de Telegraaf  liet Frenkie de Jong namelijk weten dat het een race tegen de klok gaat worden om op tijd fit te worden voor het eindtoernooi in Duitsland. 

Het plan van Frenkie de Jong richting het EK

De Jong, die momenteel nog niet meedoet met de groeptraining, doet een boekje open over zijn plan richting het eindtoernooi. "We hebben een traject voor ogen, maar het zal ervan afhangen hoe de enkel zich houdt of ik op tijd fit zal zijn. En dan toewerken naar een situatie waarin ik speelminuten kan maken. Dat zou inderdaad ook tijdens het toernooi kunnen zijn."

De Jong moet afwegingen maken

De Jong spreekt ook met ESPN over zijn herstel. "Natuurlijk is 16 juni (duel met Polen, red.) omcirkeld, maar ik kan nog niet zeggen dat ik er dan bij ben. Ik heb wel een reële kans om een rol te spelen tijdens het toernooi, anders zou ik mij hier niet gemeld hebben", vertelt de voormalig Ajax-speler. 

Meer nieuws over Oranje

Eerder op de zondag kwam er meer nieuws over Oranje-spelers naar buiten, zoals Depay's reactie op de PSV-geruchten en Xavi Simons' gesprekje met de bondscoach.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers