Onweer bij Oranje: Simons in gesprek met Koeman na gemopper bondscoach

Xavi Simons heeft met Ronald Koeman een gesprek gehad over de kritiek die op de aanvaller annex middenvelder geleverd werd. De bondscoach stak zijn ontevredenheid betreft Simons’ prestaties niet onder stoelen of banken na een eerdere oefeninterland tegen Schotland in maart.

Simons vertelt over het gesprekje met de bondscoach

“Hij moet gaan beseffen waar hij geen balverlies mag leiden”, vertelde de bondscoach enkele maanden geleden over het spel van de 21-jarige Simons. Dit zorgde niet voor radiostilte tussen Koeman en de RB Leipzig-speler. “Ik heb daarna nog wel met hem gesproken, maar die inhoud van dat gesprek blijft tussen ons”, vertelt Simons tegenover De Telegraaf.

Simons over zijn prestaties in Oranje

Simons kent tot zover nog geen indrukwekkende interlandcarrière voor Oranje. Het ontbreek de jonge creatieveling voornamelijk aan een eindproduct, maar hij heeft goede hoop in zijn eerste doelpunt. “Daar heb ik alle vertrouwen in. Het maakt me in die zin ook niet uit waar ik speel. Ik ben trots dat ik hier mag zijn. Ik voetbal waar de bondscoach dat wil. Ik moet mijn spel op verschillende posities kunnen spelen.”

Meegaan naar het EK 2024

Koeman heeft Simons wel opgeroepen voor het eindtoernooi voor aankomende zomer, in tegenstelling tot een paar opmerkelijke afvallers. Lees daar meer over in dit artikel.

Feyenoord-doelman vertrekt