Onbegrip over EK-keuze: “Je gaat zo'n jongen toch niet dwarsbomen?”

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK is bekend en logischerwijs is er een hoop opspraak over bepaalde keuzes. Wesley Sneijder vindt het vreemd dat Joshua Zirkzee überhaupt niet was opgenomen in de voorselectie, terwijl Mike Verweij keuze voor Ryan Gravenberch kraakt.

Voormalig international en analist Sneijder laat zijn ongenoegen blijken in gesprek met de Italiaanse afdeling van Sky Sports, terwijl Mike Verweij met collega Valentijn Driessen in de eigen podcast discussieert over de keuze voor Ryan Gravenberch en vooral het ontbreken van Kenneth Taylor.

Sneijder over uitblijven oproep Zirkzee: “Hij had mee moeten gaan”

Voor Sneijder is vooral het ontbreken van Bologna-revelatie Joshua Zirkzee een groot gemis in het Nederlands elftal, nadat hij indruk maakte in de Serie A. "Zirkzee had mee moeten gaan naar het EK. Hij is zo sterk. Ik weet niet waar hij naartoe zal gaan, maar ik verwacht een geweldig team." Ondanks dat verwacht de 134-voudig international nationaal succes in Duitsland. “Ik denk dat Nederland de halve finales kan bereiken, dat vind ik het grootste doel.”

Mike Verweij kraakt keuze van bondscoach Ronald Koeman

Voor Mike Verweij is het onbegrijpelijk dat Kenneth Taylor het heeft afgelegd ten opzichte van Ryan Gravenberch. "Dat Gravenberch erbij zit, is op zich ook heel opmerkelijk. Hij heeft dit seizoen maar twee keer negentig minuten gespeeld, al is hij wel in 26 van de 38 Premier League-wedstrijden in actie gekomen. Kenneth Taylor heeft het één wedstrijd heel slecht gedaan in het Nederlands elftal, maar hij heeft zich heel knap herpakt in de tweede seizoenshelft."

Hij kraakt ook de ‘principes’ van de KNVB, die niet blij waren toen de Liverpool-middenvelder bedankte voor een oproep voor Jong Oranje. "Gravenberch bedankte op het moment dat hij een transfer naar Liverpool had gemaakt. Toen werd er heel stoere taal gesproken door Nigel de Jong, dat hij onderaan de stapel lag. Nou, kennelijk liggen Taylor en Dirk Proper nog verder onderop de stapel. Niet dat ik zeg dat zij in het Nederlands elftal horen, alleen als je een hele stoere maatregel neemt, dan is dat kennelijk ook heel snel weer veranderd."

Valentijn Driessen toont begrip voor beslissing Oranje-bondscoach

"Het gaat om de beste spelers en dan kijk je gewoon naar de beste spelers. Er is geen hond in Nederland die Kenneth Taylor boven Ryan Gravenberch zou selecteren." Ook de stelling dat de KNVB woord had moeten houden, kan hem niet bekoren. “Je gaat zo'n jongen met zo veel kwaliteit en potentie toch niet een heel jaar dwarsbomen? Hij zorgt ervoor dat het niveau op de trainingen hoog blijft te liggen. Het is een speler die veel meer meerwaarde heeft dan Kenneth Taylor." Het is onbekend of Gravenberch ook daadwerkelijk kans maakt op speelminuten.

Feyenoord-doelman vertrekt