Kritiek op Ajax-prioriteiten: “Daar is het lek nog lang niet boven..."

Valentijn Driessen heeft in podcast Kick-Off vernietigend uitgehaald in de richting van Ajax, dat onlangs door liet schemeren dat de prioriteit is om een goede rechtsbuiten binnen te halen. De journalist snapt weinig van die prioriteit.

Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. "Ik begrijp niet helemaal waarom je vol voor een rechtsbuiten gaat, wat de eerste grote aankoop moet zijn", begint Driessen zijn relaas. "Als je ziet wat een lekke verdediging ze afgelopen jaar hebben gehad. Daar is het lek voorlopig ook nog niet boven."

Driessen vindt dat transferprioriteit op laatste linie moet liggen

De chef voetbal van De Telegraaf oppert namelijk dat de verdediging van Ajax de meeste aandacht nodig heeft deze zomer. "Ga nou eerst de gaten dichten waar het echt lekt, en dat is achterin. Wie wordt de nieuwe linksback? Welk tweetal gaat de centrale verdediging vormen? Ik denk dat je beter eerst een goede defensie moet neerzetten en daar vandaan verder te bouwen", adviseert Driessen. Mike Verweij vult aan dat de verhuurde Owen Wijndal sowieso geen toekomst meer heeft in de Johan Cruijff ArenA.

Verweij heeft informatie over uitgaande Ajax-transfers

De clubwatcher namens de ochtendkrant weet dat de Ajax-directie met overmatige interesse naar het Europees kampioenschap gaat kijken. Dat heeft namelijk te maken met de mogelijke verkopen van Borna Sosa en Josip Sutalo. "Dat ze die dan goed kunnen verkopen. Dan gaat er normaal gesproken een hoop vertimmerd worden achterin. Ze gaan proberen één op één te vervangen", besluit hij. Het EK start op 14 juni.

Feyenoord-doelman vertrekt