‘Farioli voelt gewenste versterking uit zijn handen glippen; Ajax legt het af’

Na de aanstelling van Francesco Farioli kan het vizier in de Johan Cruijff ArenA eindelijk weer op vooruit. Het rampjaar is ten einde en men is druk bezig om alle zaken op orde te krijgen, waaronder de selectie.

Daarbij had de Italiaanse oefenmeester, die hiervoor een periode in de Turkse competitie heeft gewerkt, zijn oog laten vallen op Kerem Aktürkoglu. Turkse media weten echter dat hij volgend seizoen niet in de Eredivisie gaat spelen, maar in de Spaanse competitie.

‘Transfertarget Ajax bedankt voor interesse en gaat naar Real Sociedad’

De 25-jarige aanvaller stond volgens de media in Turkije nagenoeg bovenaan op het wensenlijstje van Farioli, maar ondanks contact tussen speler en club is er geen sprake van een naderende samenwerking. Sabah Spor weet namelijk dat de kampioen van de Süper Lig akkoord is met Real Sociedad voor een bedrag rond de vijftien miljoen euro.

Dat is een compromis, omdat er stevig onderhandeld is tussen de twee clubs. De Spanjaarden boden twaalf miljoen euro, dat werd afgewezen en toen wilde Ajax toehappen. Na een vraagprijs van twintig miljoen euro deden de twee clubs water bij de wijn en ontstond er alsnog een overeenkomst. Ajax moet doorschakelen en heeft al een aantal andere namen op het oog.

Feyenoord-doelman vertrekt