Update: Alle (mogelijke) transfers van Ajax in de zomer van 2024

Voor Ajax staat er qua transfers een drukke zomer te wachten. Na de mislukking van Sven Mislintat afgelopen zomer, is het nu aan de club om het roer om te gooien en zal er een flinke bezem door de selectie worden gehaald. Daartegenover moeten er spelers aangetrokken worden. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Ajax in de zomerse transfermarkt van 2024. 

Aanwinsten Ajax 2024/2025 

Ajax heeft voor seizoen 2024-2025 nog geen aankopen bekend gemaakt, maar er komen wel Ajax-spelers terug van een verhuurperiode. Deze spelers kan de club weer verwachten: 

  • Owen Wijndal (Royal Antwerp, verdediging) 
  • Youri Baas (NEC, verdediging)
  • Jorge Sánchez (FC Porto, verdediging)
  • Naci Ünuvar (FC Twente, aanval) 
  • Francisco Conceiçāo (FC Porto, aanval) en
  • Georges Mikautadze (FC Metz, aanval)

Daarnaast gonst het al aardig van de geruchten op de transfermarkt van zomer 2024 voor Ajax.

Geruchten transfers Ajax 2024/2025 

Over de volgende spelers gaan geruchten:

Christian Eriksen 

Christian Eriksen kan deze zomer zomaar eens terugkeren bij Ajax. De Deen kon in de zomer van 2022 al tekenen, maar koos voor Manchester United. Bij de Engelse club heeft hij met Bruno Fernandes een grote concurrent en lijkt hij nu te kiezen voor een plek bij een andere club. Ajax bekijkt volgens Ekrem Onur of het mogelijk is om Eriksen terug naar Amsterdam te halen.

Anis Hadj Moussa Update: komt niet

Anis Hadj Moussa stond op de verlanglijst van Ajax. Hoe concreet de interesse is in de de speler van Patro Eisden (die op verhuur-basis in voorjaar 2024 indruk maakte bij Vitesse) bleef onbekend. Nu Anis Hadj Moussa op drie april 2024 een contract tekende bij Feyenoord tot de zomer van 2029 kan er in ieder geval een streep door deze naam.

Toch zal Ajax de markt op moeten, want als we naar de geruchten en feiten over uitgaande Ajax-transfers in de zomer 2024 kijken kunnen er zeker gaten in de selectie ontstaan.

Verkopen/ (mogelijke) uitgaande transfers Ajax 2024/2025 

Over deze spelers draait de geruchtenmolen inmiddels. Gaan zij de ArenA verlaten?

Remko Pasveer 

Remko Pasveer beschikt over een aflopend contract en kan op 40-jarige leeftijd nog een transfer maken, zo werd hij eerder in verband gebracht met FC Twente. Pasveer sloot in de zomer van 2021 aan bij Ajax en kwam tot dusver 50 keer in actie voor de club. 

Ar’jany Martha 

Ar’jany Martha komt niet meer in de plannen van trainer John van ‘t Schip voor. Na hevige kritiek van de trainer op de speler, is het nog maar de vraag of hij een contractverlenging aangeboden krijgt. Op dit moment loopt zijn contract op 30 juni 2024 af. 

Steven Berghuis 

Steven Berghuis lijkt te willen vertrekken bij Ajax. Eerder kon de 32-jarige rechtsbuiten al naar Turkije, waar Besiktas interesse had. Diezelfde club zou volgens verschillende Turkse media nog steeds interesse in hem hebben. Berghuis ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Amsterdam. 

Owen Wijndal 

Owen Wijndal hoeft bij terugkomst van zijn verhuurperiode bij Royal Antwerp, niet op een plekje in de basiself te rekenen. Zo lijkt de linksachter op de transferlijst te staan en kan Ajax nog wat geld in de kassa brengen. Wijndal zijn contract loopt nog tot en met de zomer van 2027. 

Jorge Sanchez 

Jorge Sanchez keert in de zomer terug na een verhuurperiode aan FC Porto en komt niet voor in de plannen van Ajax. Met een contract wat nog tot medio 2026 loopt, hopen de Amsterdammers een leuk bedrag te vangen voor de international van Mexico. 

Aankopen Mislintat mogen weer vertekken 

Volgens De Telegraaf wil Ajax een flink deel van de aankopen van Mislintat, in de zomer alweer lozen. Chuba Akpom en Carlos Forbs genieten interesse uit Engeland en mogen weg. Gaston Avila, Anton Gaaei, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic, Georges Mikautadze en Josip Sutalo werden ook door Mislintat binnengehaald, maar mogen na amper een jaar bij Ajax, ook alweer vertekken.

Borna Sosa

Het lijkt erop dat Borna Sosa volgend seizoen niet meer voor Ajax zal spelen, althans volgens de AD Voetbalpodcast. De 26-jarige Kroaat werd afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald voor acht miljoen euro. Ajax-watcher Johan Inan deelt zijn mening: "Ik ga ervan uit dat Borna Sosa volgend jaar geen speler meer van Ajax is. Als hij nog hoop heeft om bij Ajax te blijven, dan zal hij echt zijn best moeten doen, toch? Hij moet de clubleiding in de komende weken overtuigen met bijvoorbeeld vijf of zes assists."

Nieuwe trainer Ajax

De nieuwe trainer van Ajax zal ongetwijfeld invloed gaan hebben op welke spelers er bijkomen en wie er weg mogen. Deze trainers zijn kandidaat.