Brian Brobbey: alles over de spits van Ajax

Brian Brobbey heeft zijn doorbraak in Nederland te pakken. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de spits vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

De Ajacied werd geboren op 1 februari 2002 in Amsterdam en speelt zo al lang in zijn geboortestad.

Wat is de afkomst van Brian Brobbey?

Brobbey is geboren in Amsterdam, maar heeft ook Ghanese roots dankzij zijn ouders. Hij werd in het verleden benaderd om voor het Ghanese nationale team uit te komen, maar koos voor het Nederlands elftal.

Heeft Brian Brobbey broers?

Ja, de spits heeft meerdere broers die ook profvoetballer zijn. Derrick Luckassen speelt bij Maccabi Tel Aviv, Kevin Luckassen bij UTA Red, en Samuel Brobbey is momenteel zonder club.

Is hij actief op sociale media?

Brobbey is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @brianbrobbeyy en op X te volgen via @BrianBrobbey6. Op zijn sociale media plaatst de aanvaller vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Heeft hij een vriendin?

De spits heeft in 2023 aangegeven een vriendin te hebben in een interview met Hans Kraay. De identiteit van zijn vriendin is echter niet openbaar bekend.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Sterkhouder bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van Brobbey verloopt.

Op welke positie speelt Brian Brobbey?

Brobbey is 1.80 meter lang, rechtsbenig en speelt voornamelijk als centrumspits. In het seizoen 2024/25 speelt hij bij Ajax met rugnummer 9.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

Brian Brobbey doorliep de jeugdopleidingen van AFC en Ajax. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2022-heden)
  • RB Leipzig (2021-2022)
  • Ajax (2010-2021)

Na een transfervrij vertrek naar RB Leipzig, keer Brobbey weer snel terug naar Ajax.

Wanneer maakte de spits zijn profdebuut?

Brobbey maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 15 oktober 2018. Dit gebeurde voor Jong Ajax in een Eerste Divisie-wedstrijd tegen Jong PSV. Deze wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor Jong Ajax. Brobbey maakte zijn eerste minuten in de professionele competitie als invaller.

Op 31 oktober 2020 maakte Brobbey zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax in de Eredivisie. Dit vond plaats in een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, die Ajax met 5-2 won. In de 66e minuut verving Brobbey Lassina Traoré. Enkele minuten later, in de 74e minuut, scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van Ajax, waarmee hij zijn debuut extra memorabel maakte.

Welke prijzen heeft Brian Brobbey gewonnen?

Brian Brobbey heeft de volgende prijzen gewonnen:

  • Ajax:
    • Eredivisie: 2021, 2022
    • KNVB Beker: 2021
  • Oranje Onder 17:
    • Europees kampioen: 2018, 2019

Brobbey is een geliefde speler in Nederland, mede door zijn media-optredens.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem goed af, maar speelde de Nederlander ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte Brian Brobbey zijn interlanddebuut?

Brian Brobbey debuteerde op 16 oktober 2023 in het Nederlands elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman viel hij 28 minuten voor tijd in tijdens de wedstrijd tegen Griekenland (0-1).  

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze aanvaller.

Wat is de marktwaarde van Brian Brobbey?

De marktwaarde van de spits wordt in mei 2024 geschat op 35 miljoen euro. Het is zijn hoogst geschatte waarde ooit.

Hoe zit het contract van Brian Brobbey in elkaar?

De spits tekende bij zijn terugkeer bij Ajax in 2022 een contract tot medio 2027. Dit is wat hij minimaal oplevert bij een transfer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers